Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Asgari ücret cebe girmeden erimeye devam ediyor: Açıklandığından bu yana 45 dolar yok oldu

Asgari ücret cebe girmeden erimeye devam ediyor: Açıklandığından bu yana 45 dolar yok oldu


– Mayıs seçimlerinden önce 500 dolar vaadi dillendirilirken seçimlerin ardından iktidar kanadı tarafından rafa kaldırılan asgari ücret, dolar kurunun artmasıyla bir haftada yaklaşık 45 dolar eridi.

Bu da, 11 bin 402 TL olan yeni askeri ücrette bin 125 TL’lik bir azalma demek anlamına geliyor.

Asgari ücret geçen hafta açıklandığında 482 dolara denk geliyordu. Asgari ücretin saat 12:20 itibarıyla (26,00) yaklaşık 437 dolar olduğu görüldü.

Net 8 bin 506 lira 80 kuruş asgari ücret, 20 Haziran tarihinde yüzde 34 zamla 11 bin 402 lira yükseltilmişti. O gün 23,60 olan dolar/TL kuruna göre asgari ücret 482 dolara denk geliyordu.

500 DOLAR SÖYLEMİ SEÇİMLERİN ARDINDAN RAFA KALKTI

Mayıs seçimlerinin bitmesinden önce seçim vaadi olarak dillendirilen asgari ücret rakamı iktidar kanadında seçimlerin sonuçlanmasıyla rafa kaldırılmıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Dolar yerinde durmuyor. Biz TL konuşmak durumundayız” ifadesiyle yapılacak zammın 500 dolar seviyesinin altında kalabileceğine işaret etmişti. Daha sonra açıklanan ücretse seçim öncesi açıklanan beklentileri karşılamamıştı.

YENİ ASGARİ ÜCRETLE İLK MAAŞLAR 31 TEMMUZ’DAN SONRA

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük artış 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak. İşçilerde genellikle çalıştıktan sonra maaşını alıyor. Buna göre mevcut yeni asgari ücret 1 Temmuz tarihinden geçerli olacağı için ilk maaşları banka hesaplarında en erken 31 Temmuz tarihinde görecekler. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version