Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arda Güler, ikinci Abdülkadir Ömür olmak istemiyorsa Avrupa’ya gitmeli

Arda Güler, ikinci Abdülkadir Ömür olmak istemiyorsa Avrupa’ya gitmeli


TUNA YILDIZ | HABER-YORUM

A Milli Futbol takımının Galler ve Letonya ile yapacağı maç öncesi Teknik Direktör Stefan Kuntz’un kadro seçimi çok eleştirildi. Özellikle Trabzonspor taraftarları ve medyası milli takım kadrosunda Abdülkadir Ömür ismini görmeyince küplere bindi. Allah’tan A Milli takım Letonya’yı deplasmanda, Galler’i de Türkiye’de yenerek grupta avantaj elde etmeyi başardı. Galibiyetler Alman hocanın Türk medyasında eleştirilmesinin önüne geçti. Yoksa Türk medyasını hayal bile edemiyordum. Kuntz’un Almanya biletini alıp postalamıştık çoktan.

Burada ben Kuntz’un seçimini de A Milli takımın oyun sistemini de eleştirmeyeceğim. Zaten bana düşmez. Türkiye’de futbolun yüzlerce üstadı var. Onlardan başka kimsenin konuşma ve söz söyleme hakkı bulunmuyor. Hatta konuşurken, kılıktan kılığa giren, adeta zevkten dört köşe olan spor yorumcularını da gördü bu gözler…
Şimdi ben burada Trabzon medyasını değerlendirmek istiyorum. Takım kadrosu açıklandığında Karadeniz medyasında görev yapan, ‘takımdaş yorumcular’ sosyal medyada Kuntz’u yerden yere vurdular. Alman hoca nasıl olur da Abdulkadir Ömür’ü almazmış, Yusuf Yazıcı’yı almazmış! Onların yerine Fenerbahçe’den Arda Güler, İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci alınırmış. Bir nevi gazetecilik mesleğini bırakıp, Milli takımın yönetmeye bile kalkıyorlar. Hatta bazıları hocanın bilgisini bile yerden yere vuruyor. Ömür’ün bu sezon iyi bir dönem geçirdiğini, A Milli takımı hak ettiğini belirtiyor. Trabzonspor’a sempati duyan bir futbolsever olarak söyleyeyim, aynı pozisyonda oynayan Arda Güler’i mi yoksa Abdulkadir Ömür’ü mü tercih edersin derseniz, cevabım kesinlikle Arda Güler olacaktır. Kaldı ki 18 yaşındaki genç oyuncu da Galler’e attığı harika golüyle kendisini seçenleri mahcup etmedi.

Şimdi gelelim Abdülkadir Ömür meselesine… Ömür bana göre, futbol sahalarına ilk adım attığında, iyi bir gelecek vaat ediyordu. Birkaç maç iyi bir gelişim gösterdi. Ancak geçen zaman diliminde Ömür hep yeteneğinden yedi. Üzerine hiçbir şey koymadı. Koyamadı dersek daha yerinde olur. Çünkü Ömür erkenden ünlü olmanın bedelini ödedi. Çevresinde ona yol gösterecek danışmanlarının da olmaması gelişimini sürekli engelledi. Her transfer döneminde adı Avrupa’ya gidecek oyuncular arasına yazılıp durdu. Ama gidemedi. Sebebi de çok açıktı. Gelişimini bir türlü hem fiziksel hem de mentalite olarak tamamlayamadı. O artık genç bir oyuncu değil. Futbol hayatının ortalarında. 23-24 yaş aralığında. Avrupa’da 17-18 yaşındaki oyuncular dünya takımlarının formasını terletiyor. Bizde de gelecek hayalleri Edirne’yi bir türlü geçemiyor. Kaldı ki Ömür’ün önünde Yusuf Yazıcı örneği var. Yusuf da iyi bir gelişim gösterdi. Fransa’nın yolunu tuttu. İlk yıl çevresinin de etkisiyle gelişim gösterdi. Sonrası, o da magazin dünyasının esiri oldu. Soluğu önce Rusya sonra Trabzon’da aldı. Ama geldiğine de geleceğine de bütün taraftarları pişman etti. Ondan artık eser yoktu. Yazıcı gelerek sadece kendisine değil, Ömür’ün futboluna da zarar verdi.

Bence artık Ömür bir şeye karar vermeli. Gidecekse bir tercih yapıp Avrupa macerasını yaşamalı. Yoksa burada ondan artık gelişim falan beklenmesin. Ömür’den bundan fazlası beklenmesin. Messi’nin veliahtı olarak gösterilen Ömür, artık düz bir 8 numara oyuncusu olup çıktı. Ya Arda Güler’e ne demeli? Fenerbahçe hocası Jesus ona çok güvendi. Çünkü ondaki cevheri biliyordu ve görebiliyordu. Onu harcamaktan ziyade, sonradan oyuna alarak tecrübe kazanmasını sağladı. Sürekli onunla konuştu. Onu 10 numara pozisyonuna hazırladı. Neticede son on maç geldiğinde 10 numaralı formayı sırtına geçirdi. Hiç şüphe etmeden. Arda Güler de sanki kırk yıllık Fenerbahçe formasını giyiyormuşcasına özgüvenle oynadı, arkadaşlarını oynattı. Hele yaptığı asistlerle takımı çoğu zaman ipten aldı. Şimdi aynı Arda Güler bu başarısıyla Milli Takım kadrosuna çağrıldı. Galler maçında da harika bir gole imza attı. O da kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Şimdi adı Avrupa’nın büyük takımlarıyla anılıyor. Bence de bu adımlarla ve karakterle giderse Arda’nın yolu sonuna kadar açık. Onu sahada özgüvenle top oynarken izlerken, büyümüşte küçülmüş bir futbolcu izliyorsunuz adeta.
Şimdi futbol tarafgirliğini bir kenara bırakalım. Vicdan terazimizi elimize alalım.

Siz olsanız kadroya Abdulkadir Ömür’ü mü yoksa Arda Güler’i alırsınız?
Ben bir Trabzonspor sevdalısı olarak söyleyeyim…
Kesinlikle Arda Güler’i tercih ederim.
Çünkü Arda harika bir futbol cambazı… Futbol severlere resital sunuyor.
Ya Ömür?
O artık yeni şeyler söylemek için ne bekliyor…
Artık zaman onun için daralıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version