Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’da seçim gecesi sarılan çifte saldırı: Ezan okunmasını ‘gerekçe’ gösterdi

Ankara'da seçim gecesi sarılan çifte saldırı: Ezan okunmasını 'gerekçe' gösterdi


Artı Gerçek – Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs gecesi Ankara’da erkek arkadaşıyla sarılan 25 yaşındaki kadın, aracından inan bir kişi tarafından darbedildi. Kadına saldıran kişi ise gerekçe olarak ezan okunmasını öne sürdü.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 28 Mayıs gecesi saat 22.30 civarında erkek arkadaşıyla yürüyen M.K. tanımadığı bir kişinin saldırısına maruz bırakıldı. Ayrılacakları sırada sarılan M.K. ve erkek arkadaşı, yanlarından geçen ve ani fren yaparak duran araçtan inen bir kişinin “Ezan okunurken nasıl sarılırsınız?” sorusuyla karşı karşıya kaldı. Aynı kişi bir anda M.K. adlı kadının yüzüne vurdu. O sırada M.K.’yı şiddete maruz bırakan erkeğin indiği araçtaki başka bir erkek “Yanlış kişiye vuruyorsun” diye seslenerek bıçağını almasını söyledi. Bunun üzerine M.K. ve erkek arkadaşı oradan kaçarak başka bir sokakta saklandı.

‘HİÇBİR KADININ SUSMASINI İSTEMİYORUM’

10 Haber’den Buse Çelebi’ye konuşan M.K., şiddete maruz bırakıldığı anları “Şok olmuştum, bana vurduğunu adamın yüzüne bakınca anlayabildim” diye anlattı. Olayın ardından karakola gittiğini söyleyen kadın, darp raporu alıp ifade verdiğini belirtti ve halen tedirgin olduğunu söyledi. Kendisinin başına gelen bu olayın ileride bu zanlı tarafından ya da herhangi biri için daha kötü bir olaya dönüşmemesi adına ve bir kadın olarak susmamak için şikayetçi olduğunu anlatan M.K., “Hiçbir kadının susmasını istemiyorum. Ben o gün susmayı da düşündüm. Aklıma her şey geldi. ‘Boşver’ deyip daha fazla üzülmemek için eve gidip yatmayı da düşündüm. Ağlayıp ağlayıp susmayı da düşündüm. Ama susmak çözüm olmayacağından susmadım” dedi. Hiçbir kadının en küçük olayda dahi sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen M.K., bu olayın da geçiştirilmemesini istedi. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version