Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amazon’da kaybolan dört çocuk 40 gün sonra sağ bulundu

Amazon'da kaybolan dört çocuk 40 gün sonra sağ bulundu


Kolombiya’da, 1 Mayıs’ta içindeki yedi kişiyle kaybolan ve 17 Mayıs’ta Amazon ormanında enkazı bulunan küçük uçaktaki dört çocuk sağ olarak bulundu. Haftalardır çocukların sağ bulunması için yoğun bir arama faaliyeti yürüten ordu, haberi “Mucize” olarak duyurdu. Açıklamada, dört kardeşin Caqueta yönetim belgesine bağlı ormanlık alanda bulunduğu belirtildi.

Askeri personel tarafından bulunan 13, 9, 4 ve bir yaşlarındaki kardeşlerin sağlık durumlarında “sıvı kaybı” ve “böcek ısırığı” kaynaklı sorunlar olduğu açıklandı. Çocukların annesi ve iki pilot söz konusu uçak kazasında ölmüştü. Üç yetişkinin cesetleri ordu tarafından kaza mahallinde bulunmuştu ancak çocukların enkazdan kaçtığı ve yardım bulmak için yağmur ormanlarında dolaştıkları anlaşılmıştı.

DEVLET BAŞKANI PETRO: TARİHE GEÇECEK HAYATTA KALMA ÖRNEĞİNİ BAŞARDILAR

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tüm ülke için büyük sevinç! 40 gün önce Kolombiya ormanlarında kaybolan dört çocuk sağ bulundu” ifadesini kullandı. Petro, “Yalnızdılar, tarihe geçecek bir hayatta kalma örneğini kendileri başardılar. Bu çocuklar bugün barışın çocukları ve Kolombiya’nın çocukları” ifadelerini kullandı. Petro, çocukların tıbbi bakıma alındığını ve büyükbabalarıyla konuştuğunu, büyükbabalarının kendisine “Orman ananın onları geri verdiğini” söylediğini söyledi. Çocuklar uçakla ülkenin başkenti Bogota’ya götürüldü ve ardından ambulanslarla ek tedavi için hastaneye nakledildiler.

ORMANI TANIMALARI HAYATTA KALMALARINDA ROL OYNADI

Çocuklar, Huitoto yerli grubuna mensup. topluluklarının üyeleri, meyveler ve ormanda hayatta kalma becerileri hakkındaki bilgilerinin çocuklara hayatta kalmaları için daha iyi bir şans vereceğini umuyordu. Yerli halk da aramaya katılmış ve helikopterler, çocukların büyükannesinden Huitoto dilinde kaydedilmiş bir mesaj yayınlamıştı. Mesajda onları yerlerini daha kolay bulabilmek için hareket etmeyi sonlandırmaları çağrısı yapımıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version