Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amazon’da 40 gün hayatta kalan çocuklar: Mucize kurtuluşun ayrıntıları ortaya çıkıyor

Amazon'da 40 gün hayatta kalan çocuklar: Mucize kurtuluşun ayrıntıları ortaya çıkıyor


Kolombiya’da, 1 Mayıs’ta içindeki yedi kişiyle kaybolan ve 17 Mayıs’ta enkazı bulunan küçük uçaktaki dört çocuğun 40 gün sonra Amazon ormanının derinliklerinde sağ olarak bulunmasının ardından olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. En büyüğü 13, en küçüğü bir yaşındaki dört kardeş geçen hafta cuma günü Kolombiya ordusu tarafından bulunmuş ve başkent Bogota’daki askeri hastanede tedavi altına alınmıştı.

ORMANDAKİ TOHUM VE MEYVELERİ YEDİLER

Çocuklar ülkenin güneyinde yaşayan Huitoto yerli halkına mensuptu. Çok küçük yaşlardan beri ailelerinin ormanda nasıl hayatta kalacaklarını ve hangi bitkileri ve meyveleri yiyebileceklerini öğretmeleri onların bu kadar uzun süre tehlikeli hayvanların yaşadığı Amazon ormanında hayatta kalmalarını sağladı. Çocukların teyzesi Damarys Mucutuy Kolombiya medyasına yaptığı açıklamada, ailenin çocuklarının büyürken sıklıkla “hayatta kalma oyunları” oynadığını söyledi, “Oyunlarda kamp kurardık. 13 yaşındaki Lesly hangi meyvelerin yenebileceğini, hangilerinin zehirli olduğunu biliyordu, ayrıca bebek bakımı bilgisi de vardı” dedi. Kazadan sonra 13 yaşındaki Lesly, dal ve yaprakları saç tokalarıyla tutturarak barınaklar yaptı. Ayrıca uçağın enkazından Fariña adı verilen bir tür un buldu. Çocuklar önce bu unu, bitince de ormanda buldukları tohumları yediler. Arama çalışmalarına katılan yerli liderlerinden Edwin Paki “Çarkıfelek meyvesine (passion fruit) benzeyen avichure adlı bir meyve var. Çocuklar kaza alanından yaklaşık 1,5 km uzaklıktaki bu ağacın meyvelerini yemişler” dedi. Ormanda meyveler için hasat mevsimi olması da çocukların hayatta kalmasını kolaylaştıran bir faktör oldu.

ANNELERİ KAZANIN ARDINDAN DÖRT GÜN BOYUNCA HAYATTA KALMIŞ

İki pilotun yanı sıra uçak kazasında ölen çocukların annesi Magdalena Mucutuy’un kazanın ardından dört gün boyunca yaşadığı ve çocuklara yardım bulmalarını öğütlediği de ortaya çıktı. Çocukların babası Manuel Ranoque, Bogota’daki hastanenin dışında gazetecilere yaptığı açıklamada 13 yaşındaki kızının aktardığına göre annelerinin çocuklara “kendilerini kurtarmalarını” söylediğini belirtti. Ranoque, “13 yaşındaki Lesly’nin benim için açıklığa kavuşturduğu tek şey, aslında annesinin dört gündür hayatta olduğuydu. Ölmeden önce anneleri onlara “Buradan gidin. Babanızın nasıl bir adam olduğunu göreceksiniz ve o size benim gösterdiğim büyük sevginin aynısını gösterecek” dedi.

ÇOCUKLARIN KURTARILDIKLARINDAKİ İLK SÖZLERİ DE AÇIKLANDI

Çocukların bulunduklarında söyledikleri ilk sözlerde açıklandı. Kurtarma görevlisi Nicolas Ordonez Gomes, RTVC’ye verdiği demeçte, “En büyük kız çocuğu Lesly, kucağında küçük olanla bana doğru koştu. “Açım” dedi. İki erkek çocuktan biri yerde yatıyordu. Kalktı ve bana ‘Annem öldü’ dedi” ifadelerini kullandı. Çocuklara pozitif sözlerle yaklaştıklarını, kendilerini ailenin gönderdiklerini anlatan Ordonez Gomes çocuklardan birinin kendisine “Biraz ekmek ve sosis istiyorum” diye yanıt verdiğini de aktardı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version