Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Başbakanı’ndan Erdoğan’a çağrı: İsveç’in NATO üyeliği yolunu açın

Almanya Başbakanı'ndan Erdoğan'a çağrı: İsveç'in NATO üyeliği yolunu açın


Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İsveç’in NATO’ya katılımını onaylaması için “yolu açması” çağrısında bulundu. Scholz, parlamentoda milletvekillerine yönelik yaptığı konuşmada Erdoğan’a seslenerek “Yeniden Türkiye’nin Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’a, geçen yıl hep birlikte karar verdiğimiz şekilde bunun yolunu açması için çağrıda bulunuyorum” dedi.

‘İSVEÇ VİLNİUS’TAKİ ZİRVEDE MÜTTEFİK OLARAK MASAYA OTURMALI’

Almanya Başbakanı Scholz İsveç’in 11-12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak olan NATO Zirvesi’nin masasında yer alması gerektiğini söyledi. DPA’nın aktardığına göre Scholz, “İsveç’in de Finlandiya’nın yanında yeni bir müttefik olarak zirve masasına (Vilnius) oturması gerektiğine kesinlikle inanıyorum” dedi.

SCHOLZ UKRAYNA’NIN SAVAŞ SÜRERKEN NATO’YA KATILAMAYACAĞINI SÖYLEDİ

Scholz konuşmasında ayrıca Ukrayna’ya uzun vadeli güvenlik garantileri sözü verdi ancak Kiev’in NATO’ya hızlı katılım umutlarını yıktı. “Mevcut duruma mantıklı bir şekilde bakmalıyız” diyen Alman Başbakan Ukrayna hükümetinin de savaş devam ettiği sürece ülkenin NATO’ya katılamayacağını kabul ettiğini belirterek “Bu nedenle, Vilnius’taki NATO zirvesinde en önemli önceliğe, yani Ukrayna’nın savaş gücünü artırmaya odaklanmamızı öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Almanya, G7 ve Avrupa Birliği’nin Kiev’e uzun vadeli güvenlik garantileri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Scholz “Amacımız modern Batı silahları da dahil olmak üzere Ukrayna’ya sürdürülebilir bir askeri destek ve Rusya’nın saldırganlığına karşı kendini savunurken Ukrayna’nın ekonomik direncini güçlendirmek” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version