Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’den ‘af’ açıklaması: Çalışması var, gelebilir

AKP'den 'af' açıklaması: Çalışması var, gelebilir


Artı Gerçek – Seçimden önce gündeme gelen ve eski Kalkınma Bakanı ve eski HDP milletvekili Müslüm Doğan’ın da 29 Ekim’de ilan edileceğini öne sürdüğü af konusuna dair AKP tarafından da açıklama geldi. Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olduğu döneminde Kalkınma Bakanlığı görevini üstlenen eski HDP milletvekili Müslüm Doğan, 29 Ekim’de af ilan edileceğini iddia etmiş, “Bana bunu AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Ak Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP’nin de ikna edildiğini söyledi” demişti.

10 Haber’den Caner Taşpınar, Doğan’ın bu açıklamasını AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’na sordu. Ensarioğlu, “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” dedi. “Af, Müslüm Doğan’ın belirttiği 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek” sorusuna ise Ensarioğlu “Evet olabilir” yanıtını verdi.

Bahçeli ve AKP bugüne kadar gündeme gelen genel af tartışmalarında, siyasi hükümlülerin kapsam dışı bırakılmasını istiyordu.

Türkiye’de 399 cezaevi bulunuyor. Bunların kapasitesi 289 bin 974. Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 1 Ocak 2023 itibariyle cezaevlerinde 341 bin 497 kişi bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version