Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana’da Madımak Katliamı anması: Bu hesap divana kalmayacak!

Adana'da Madımak Katliamı anması: Bu hesap divana kalmayacak!


Artı Gerçek – Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Adana Merkez Şubesi, Heykelli Park’ta yaptıkları basın açıklamasıyla Madımak Katliamı’nda vefat edenleri andı. Açıklamaya Adana Alevi Platformu, siyasi parti, sendika ve derneklerin temsilcileri katıldı. Açıklamayı Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Adana Merkez Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Avşar okudu.

2 TEMMUZ’DAKİ ANMAYA ÇAĞRI

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Avşar, Madımak Katliamı’nda ölenlerin kendilerine ışık, rehber ve direnme gücü olduklarını dile getirdi. 2 Temmuz’da Sivas’ta olacaklarını belirten Avşar, yapılacak anmaya katılım çağrısında bulunarak, “Madımak Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız! Bu hesap divana kalmayacak! Er ya da geç hesabı sorulacak” dedi.

MADIMAK KATLİAMI

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal adına her yıl temmuz ayında düzenlenin şenliklerin dördüncüsü gerçekleşecekti. Bu yüzden Türkiye’nin ve Avrupa’nın pek çok yerinden yazarlar, şairler, karikatüristler, halk ozanları, tiyatro grupları, semah ekipleri ve çoğunluğu Alevi yüzlerce insan şenliklere katılmak için Sivas’a gitti. Şenliğin ilk günü, gazetelerde “Müslüman mahallesinde salyangoz satılıyor” manşeti atıldı. “Müslüman Kamuoyuna” başlıklı bildiriler dağıtıldı. Gergin bir ortamda başlayan şenliğin ilk günü sorunsuz geçti, ikinci gün, 2 Temmuz 1993’de Cuma namazından çıkan cemaat ve onları yönlendiren odaklar sloganlarla yürüyüşe geçti. Madımak Oteli’ne geldiklerinde önce oteli taşladılar, sonra camları kırdılar. Devamla “Allah’ım bu senin ateşin, cehennem ateşi bu” nidaları eşliğinde otel ateşe verildi. 8 saat boyunca, polis, asker seyretti. Kalabalığı dağıtmak için tazyikli su sıkmayan belediye seyretti. Ankara’da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Tansu Çiller, yardımcısı Erdal İnönü seyretti ve aralarında çocukların, sanatçıların, aydınların olduğu 33 kişi katledildi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version