Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yıkım ihalesini alan şirket, ‘depremzedelerin eşyalarına el koydu’ iddiası

Yıkım ihalesini alan şirket, ‘depremzedelerin eşyalarına el koydu’ iddiası


Artı Gerçek – Hatay Defne’de yıkım ihalesini alan inşaat şirketlerinin depremzedelerin evlerindeki eşyalara el koyulduğu iddia edildi. Defne’nin Turunçlu Mahallesi’nde yaşayan Semih Odunçu, yıkım ihalesini alan inşaat şirketlerinin evlerindeki eşyaları vermediğini söyledi. Hatay’ın Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi Muhtarı Muhsin Demirel’de, Vali ve Kaymakamla görüştüğünü ve henüz bir önlem alınmadığını belirtti.

Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre mahalle sakini Semih Oduncu, “Yıkım ihalesini alan inşaat şirketi gelip bize diyor ki ‘Buradan hiçbir şey çıkaramazsınız, bu evin ihalesini her şeyiyle ben aldım. Bu evi ben yıkacağım, içindeki eşyaları da ben satacağım, kimseyi yaklaştırmam’ diyor. Depremzede vatandaşlar olarak biz bu durumdan çok rahatsızız, her şeyimizi kaybetmişiz, yakınlarımızı kaybetmişiz şimdi de inşaat şirketleriyle uğraşmak zorunda kaldık” dedi.

‘‘BURADAN HİÇBİR ŞEY ÇIKARAMAZSINIZ, BUNLAR BENİM’ DİYORLAR’

“Bütün eşyalarım binada duruyor ve benim gibi yüzlerce yurttaş var” diyen Oduncu, şunları söyledi:

“Yıkım ihalesini alan inşaat şirket, evinden eşya çıkaran vatandaşlara müdahale etmişler. ‘Buradan hiçbir şey çıkaramazsınız, bunlar benim’ diyorlar. Biz vatandaşlar olarak eşyalarımızı almak ve evimiz yıkılmadan önce haber verilmesini istiyoruz. Ancak sesimizi duyan yok. Bölgedeki halkın sabrını zorluyorlar, derdimiz yetmez gibi bunlarla mı uğraşalım? Turunçlu da evi olanlar evlerinden eşyalarını almadan yıkıma izin vermesinler. Benim kendi evimden eşyalarımı almak için birilerinden izin mi istemem gerek alacağım? Kimin eşyasını kime ihale etmişler?”

‘VALİYE, KAYMAKAMA AKTARDIM ANCAK HENÜZ BİR ÖNLEM ALINMADI’

Hatay’ın Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi Muhtarı Muhsin Demirel de şunları söyledi:

“Yıkım ihalesini alan inşaat şirketleri evlerdeki eşyaların kendilerine ait olduğunu söyleyerek vatandaşa eşyasını vermiyor. Bu konuyu valiye, kaymakama aktardım ancak henüz bir önlem alınmadı. Burada yaşayan insanlar başka şehirlere gitti. Bu insanlar eşyalarını almak için haber bekliyor ancak haber verilmediği gibi inşaat şirketi evdeki eşyaların kendisinin olduğunu söylüyor. Bu durum ciddi sıkıntılara neden olacak gibi görünüyor.”(Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version