Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol’un Nisêbîn mitingi başladı

Yeşil Sol’un Nisêbîn mitingi başladı


MÊRDÎN – Yeşil Sol Parti’nin Nisêbîn ilçesindeki mitingi binlerce kişinin katılımıyla başladı. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesindeki Newroz alanında miting gerçekleştiriyor. Yeşil Sol Parti flamaları ile süslenen alana girişlerin başlaması ile beraber yurttaşlar gruplar halinde alana giriş yaptı. Ellerinde flamalarla alandaki yerini alan yurttaşlar, çalınan müzikler ve sloganlar eşliğinde halaylar çekti. Kadınların ve gençlerin yoğunluğunun dikkat çektiği alanda, yöresel kıyafetleri ile kadınlar renkli görüntüler oluşturdu. Mitingde, tekerlekli sandalye ile engelliler de katılırken, yurttaşlar ellerindeki dövizler ile taleplerine dikkat çekti.

 

KİTLE HALAYA DURDU

 

Kitlenin sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Bijî Serok Apo” sloganları attığı mitingde, coşkulu anlar yaşanırken, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Yeşil Sol Parti’nin Mêrdîn milletvekili adayları ile görevden alınan Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün alana girişi kitleden büyük alkış aldı. Ribab ekibinin seslendirdiği şarkılar ile halaya duran kitle coşkulu anlar yaşarken, Koma Jinen Azad sanat grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde devam eden miting alanında sık sık “Jin jiyan azadî” sloganı atıldı. 

 

KONUŞMALAR YAPILACAK

 

Sahnedeki sunucunun “14 Mayıs’ta gönderiyor muyuz” sorusuna kitle hep birlikte “Evet” yanıtı verirken, sonrasında alandan tekrar “Bijî Serok Apo” sloganı atılmaya devam etti. 

 

Devam eden mitingde görevden alınarak yerine kayyım atanan Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ile DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz konuşma yapacak. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version