Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol’dan kitlesel seçim yürüyüşü: Ağacın altına mührünüzü basın

Yeşil Sol'dan kitlesel seçim yürüyüşü: Ağacın altına mührünüzü basın


HABER MERKEZİ – Seçimlere 4 gün kala seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti’yi büyük bir coşkuyla karşılayan halk, çözümün adresi olarak gördüklerini belirtti. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmalarını kentlerde, ilçelerde ve köylerde sürdürmeye devam ediyor. 

 

AYDIN 

 

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Ebru Günay, Rojin Tanhan Doğan ve Sinan Çakmakçı ve beraberindeki partililer, Germencik ilçesi Oraklar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalardaki işçileri ziyaret etti. Adaylar, işçilerin yaşadığı zorlukları ve sorunları dinledi.  

 

Ziyaretlerde konuşan Rojin Tanhan Doğan, Aydın’daki üretimde kadın emeğinin olduğunu, ancak yönetimde kadınların temsil edilmediğine dikkat çekti. Doğan, “Aydın’ı artık kadınlar tesmil etmeli ve sorunları çözmeli. Bu anlamda sizlerden destek bekliyoruz. Aydın’daki kadınların tarla ve fabrikalarda nasıl çalıştığını, 2 kuruş paraya nasıl muhtaç bırakıldığını biliyoruz. O nedenle 2 kadının sizi temsil etmesi için pusuladaki Yeşil Sol Parti’nin ağacının altına mührü basın istiyoruz. Buralardan sizlerin sesi olalım. Kadın mücadelemizi hep birlikte büyütelim” dedi. 

 

Aday Ebru Günay ise, tarihi ve kritik bir seçim olduğuna işaret ederek, “Bu iktidarı değiştirmek istiyoruz. Kadınların, işçi ve emekçilerin tüm halkların daha huzurlu yaşamasını istiyoruz” diye belirtti. 

 

MEREŞ 

  

Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği (KASED), Zarok Ma ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği’nden oluşan bir ekip Bazarcix’ta çocuklarla bir araya geldi. Ekip çocuklarla oyun oynayıp, resim çizdirdi. Ardından KASED ve Yeşil Sol Parti Bazarcix İlçe Örgütü, kadınlar için hazırladıkları ve içinde ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu paketleri dağıttı.

 

Bunun yanı sıra Yeşil Sol Parti Mereş vekil adayları bugün de köy ziyaretlerini sürdürerek, bildiri dağıttı. Bazarcix merkezde stant kuran Yeşil Sol Parti, burada büyük bir ilgiyle karşılaştı. Bazarcixlı yurttaşlar stantın yanına gelerek, partililerle halay çekti.

 

DÎLOK

 

Dîlok’ta da seçim çalışmaları köy, mahalle, dernek ziyaretleri ve halk toplantılarıyla sürdü. Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde tüm Dîlok vekil adayları ve Mereş İl, İlçe yönetiminin katılımıyla halk ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Ellerinde deflerle Gaziler Caddesi ve Turistlik Çarşı’da dolaşan partililer, yurttaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Bildiri dağıtarak dolaşan vekil adayları, yurttaşlardan 14 Mayıs için destek istedi. Yurttaşlar Yeşil Sol Parti’yi sorunların çözümü olarak gördüğünü ve bu nedenle değişim için oylarını Yeşil Sol Parti’den yana kullanacaklarını belirtti.

 

Bunun yanı sıra kadın vekil adayları, Şahinbey İlçesi’nde bulunan Ocaklar Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldi. Yaşadıkları sorunları aktaran kadınlar, Yeşil Sol Parti’nin kadın partisi olduğunu ve bu nedenle sorunların çözümü noktasında kendilerine güvendiklerini kaydetti.

 

 

SEMSÛR

 

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında milletvekilli adayları Ali Kenanoğlu, İzzet Karadağ, Yuksel Yucedag,  Bulent Çinar ve Meryem Ceritli’nin katılımıyla Kolik (Kahta) ve Bêhiştî (Besni) ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Kolik ilçe binasında bir araya gelen milletvekili adayları ilçedeki esnaf, tekstil işçileri ve köyleri ziyaret etti. Ziyaretlerde halkın sorunlarını dinleyen heyet, sorunların çözümü için vatandaşların görüşlerini aldı. Ziyaretlerde heyet broşür dağıtarak, Yeşil Sol Parti’nin çalışmalarını anlattı.

 

Milletvekili adayları Meryem Cerîtli ve Bülent Çınar, heyetleriyle birlikte seçim çalışmalarını Behiştiye köylerinde sürdürdü. Köylerdeki vatandaşların sorunlarını dinleyen adaylar, meclise gitmeleri halinde sorunlarını gündeme taşıyacaklarını söylediler. Köylerde bildiri dağıtarak Yeşil Sol Partinin çalışmalarını anlatan heyet, köyleri Yeşil Sol Partinin bayraklarıyla süsledi.

 

ŞIRNEX 

 

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında, Şirnex’te gün boyu çalışmalarını sürdürdü. Hezex (İdil), Cizîr (Cizre)  ilçelerine  bağlı köylerde ziyaretler gerçekleştiren Yeşil Sol Parti, pusula çalışması gerçekleştirerek, destek istedi. Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Bedirhan Osal’ın katılımıyla, Cizîr’e bağlı Fîrse, Karox, Mehedî, Xolana Jêri, Xolana Jori, Birkê, Behmur köylerinde temasta bulunan Yeşil Sol Parti, yurttaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. 

 

Yeşil Sol Parti Hezex İlçe  Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Hezex’in Delaveqesrê köyünde halk şöleni gerçekleştirdi. Şölene Yeşil Sol Parti Şirnex adayı Mehmet Zeki İrmez, HDP ilçe Örgütü  ile Yeşil Sol Parti ilçe yöneticileri katıldı. Heyet köyde büyük bir coşku ile karşılandı.

 

‘ÖZGÜRLÜK YÜZYILINI KURACAĞIZ’ 

 

Şölende konuşan Yeşil Sol Parti adayı Mehmet Zeki İrmez, Kürt ittifakına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Bizlerin ittifakı başarımızdır. İnanıyoruz ki buradaki ittifakımız Kürtlerin barış ve özgürlüğüne vesile olur. Bildiğiniz gibi 21  AKP ve MHP tam 21 yıldır iktidarda. Ama bu 21 yılda zulümden, katliamdan başka bir şey getirmedi. Ama halkımız 14 Mayıs’ta iradesine sahip çıkarak cevabını verecek. Biliyorsunuz bu yüzyıl önemli bir yüzyıl. Bizler hep birlikte soykırımcı yüzyıla karşı özgürlük yüzyılı inşa edeceğiz. Bu yüzden seçime herkesin bu inançla ve bilinçle yaklaşması gerekir. Bundan dolayı bu köyde AKP’ye tek oy dahi çıkmaması gerekir. Bizlerin 14 Mayıs’ta ittifakımızı bu iktidara göstermemiz gerekiyor.”

 

Yapılan konuşmalar ardından şölen çekilen halaylarla son buldu. 

 

 

AMED

Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adaylarından Sevilay Çelenk, Cengiz Çandar, Azad Barış, Yeşil Sol Parti Parti Meclisi (PM) üyelerinden Raci Bilici, Şahin Yiğit, Necati Pirinçoğlu, Yeşil Sol Parti MYK üyesi Nuri Özdemir, HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, HDP Ordu İl Eşbaşkanı Vedat Şensoy’un yer aldığı heyet, sırasıyla Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB), Diyarbakır Sanayici İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ve Güneydoğu Tekstil Sanayi, Diyarbakır Ticaret Borsası ve İş İnsanları Derneği’ni (GÜNTİAD) ziyaret etti. Sivil toplum örgütleri, heyetin yaptığı ziyaretlerden kaynaklı memnuniyetlerini dile getirerek, partililere seçimde başarı diledi. 

 

Vekil adayı Azad Barış da Peyas (Kayapınar) ilçesine bağlı Diclekent Semti’nde bulunan, Morderm Sanat Merkez’inde , “Gençliğin Yüzleri Topluluğu” şiarıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. 

 

Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayı Sorgül Aytek Avşar ve Yeşil Sol Parti Amed İl Eş Sözcüsü Abbas Şahin, Licê merkezde bulunan esnafları ziyaret etti. Heyet ardından yakınlarını kaybeden birkaç aileye taziye ziyaretinde bulundu.  Kent adaylarından Samet Mengüç,  Ceylan Akça ve HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ise Siverek Yolu üzerinde bulunan Oto Galericileri ve Peyas’ta bulunan 3’üncü Sanayi Sitesinin esnafını, ziyaret etti. 

 

 

BALIKESİR 

 

Yeşil Sol Parti, Burhaniye Öğretmenler Mahallesi ve Edremit Akçay Meydanı’nda stant açtı. Partililer, ekonomik kriz, işsizlik ve hayat pahalılığına karşı yurttaşlara Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısı yaptı. Yurttaşların da yoğun ilgi gösterdiği çalışmalarda, partililer oy pusulası üzerinde de Yeşil Sol Parti’nin yerini gösterdi. 

 

Yeşil Sol Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Şevin Coşkun ve beraberindeki partililer de Bandırma Yeni Mahalle’de aile ziyaretleri gerçekleştirdi. Mahalleli kadınlarla bir araya gelen Coşkun, kadın düşmanı politikaların son bulması için Yeşil Sol Parti’nin Meclis’te güçlü temsil edilmesi gerektiğini vurguladı. 

 

ANTALYA

 

Yeşil Sol Parti Antalya Gençlik Meclisi, Kepez İlçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde bir düğün salonunda gençlik şöleni düzenledi. Şölenin yapılacağı salona gençler “Dağlardan denizlere esen deli rüzgarız”, “Genç başladık genç başaracağız” pankartı astı. Şölene Yeşil Sol Parti Antalya milletvekili adayları, parti yöneticileri ve çok sayıda genç katıldı. Şölende gençler sık sık “Jin,jiyan,azadî,”, “Bijî berxwedana ciwanan” sloganları attı. Yöreselleriyle renkli görüntüler oluşturan genç kadınlar, erbaneler eşliğinde halaya durdu. 

 

Şölende konuşan Yeşil Sol Parti Antalya milletvekili adayı Saruhan Oluç, seçime çok az bir zamanın kaldığını hatırlatarak, ülkenin geleceği için sandıklara gidilmesi çağrısında bulundu. Oluç, “Bu seçimde genç arkadaşlarımızın önemli rolü var, özellikle ilk kez oy kullanacak gençlerin oyu çok önemli. Gençlik olarak üzerinizde büyük iş var. Tekçi cumhuriyet anlayışına karşı demokratik cumhuriyeti inşa edeceğiz. Herkesin eşit ve özgür bir şekilde yaşadığı cumhuriyeti inşa edeceğiz. Size özür borçluyuz gençler; bu kadar yıldır bu iktidarla kaldığımız için. Ama şimdi örgütlü mücadelemizle bu iktidarı değiştirmek için demokratik bir yolda yürütmek hepimiz için mümkün. Sandıkta hesap soracağız” dedi. 

 

‘GENÇLİĞİN EMEĞİ’

 

Ardından konuşan vekil adaylarından Fırat Eren, ülkede en bilinçli kesimin gençlik olduğunu belirterek, “Ülkeye faydası olan gençler hepsi ülkeden gitmek zorunda kaldı. Hiçbir genç sosyal güvencesi olmadan çalışıyor. Bunlar Siyasi iktidarın sonucu, bunları değiştirecek olan yine bu gençler. Antalya’da 400 bine yakın genç ilk defa oy kullanacak genç var ve onlara ulaşmamız lazım. Genç arkadaşlarımız 40 gündür sırtlarında bayraklarla ve gönüllü çalışma yürüttüler. Emeklerine sağlık. 14 Mayıs’tan sonra el ele verip bu iktidarı değiştirdiğimizde 15 Mayıs’ta çok güzel bir ülkeye uyanacağız. O zaman daha coşkulu şölenler yapacağız” şeklinde konuştu. 

 

Şölen gençlerin okuduğu şiir ve çektikleri halayla son buldu.

 

 

SÊRT 

 

Yeşil Sol Parti, Sêrt Merkez ilçesi Suveyka Mahallesi meydanında halk şöleni düzenledi. Etkinliğe, Yeşil Sol Parti Sêrt milletvekili adayları Sabahat Erdoğan Sarıtaş ve Abdullah Çetin, İl Eş Sözcüleri Eşref Tekin ve Emine Aşkara ile HDP il yöneticileri katıldı. Kadın ve çocukların yoğun katılım sağladığı etkinlikte konuşan Yeşil Sol Parti Sêrt İl Eş Sözcüsü Eşref Tekin, oy pusulasında partinin yerini gösterdi. 

 

Ardından söz alan milletvekili adayı Sabahat Erdoğan Sarıtaş, kolluk polislerin keyfi uygulamalarını işaret ederek, “Biz direnen, boyun eğmeyen bir halkız. Biz Sebahat’lerin, Gültan’ların ardıllarıyız. Bu yüzden onlar örgütlü, güçlü kadınlardan ve halktan korkuyorlar. Çünkü biz onların saltanatını yıkacağız. Az kaldı. 3 gün kaldı. 4’üncü gün hepsini göndereceğiz. Halklara, renklere ve kadınlara tahammülü olmayan herkesi göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik alkış ve zılgıtlarla sona erdi.

 

 

HATAY

 

Yeşil Sol Parti Hatay’ın Erzin, Dörtyol, İskenderun, Payas, Arsuz, Antakya, Samandağ, Defne’de halk buluşmaları gerçekleştirdi. 

 

Adaylardan Kerem Nalbant ve Yusuf Kimyon Samandağ ilçesinin Koyunoğlu, Değirmenbaşı, Cumhuriyet, Yenimahalle ve Kurtderesi’nde halk buluşmaları ve çadır ziyaretleri gerçekleştirdi. Buradaki ziyaretlerde konuşan milletvekili adayı Kerem Nalbant, AKP-MHP’nin 21 yıllık yönetim anlayışını çöp kutusuna atacaklarını söyledi. 14 Mayıs’ın halkların bayramı olacağını söyleyen Nalbant, yurttaşlardan sandıklara gitmesi için çağrıda bulundu. Nalbant, “Bir oy Kılıçdaoğlu’na bir oy Yeşil Sol Partiye verelim” dedi. 

 

Milletvekili adayları Şirin Nur Vural ve Özgür Yaldız ise Antakya ilçesine bağlı Günyazı ve Doğanköy’de halk buluşması gerçekleştirdi. Burada konuşan adaylar Yeşil Sol Parti’ye oy istedi. İskenderun ilçesindeki mahalle ziyaretlerini yapan milletvekili adayı Mehtap Sert de halktan oy isterken, Semih Aksakal ise Defne mahallelerinde halk buluşmaları gerçekleştirerek Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesi çağrısında bulundu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version