Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Partili Karaca’dan YSK’ye çağrı: Soruşturma başlatması gerekiyor

Yeşil Sol Partili Karaca'dan YSK'ye çağrı: Soruşturma başlatması gerekiyor


Ezgi YILDIZ


Artı Gerçek – Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs’ta yapıldı. Seçim günü, özellikle Yeşil Sol Partililerin yoğunlukla yaşadığı mahallelerdeki seçmenler, Vatan Partisi tarafından bilgileri dışında sandık görevlisi yapıldıkları için oy kullanamadı. Yeşil Sol Parti listesinden Antep milletvekili seçilen Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Karaca, oy kullanamayan seçmenlerle birlikte bugün Vatan Partisi ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Artı Gerçek’e konuşan Sevda Karaca, “Bu sadece Emek ve Özgürlük İttifakı’nın, Yeşil Sol Parti’nin sorunu değildir” diyerek, ikinci tur cumhurbaşkanı seçiminde de benzer durumla karşılaşılma ihtimaline dikkat çekerek, muhalefet partilerini, Vatan Partisi il ve İlçe örgütleri hakkında suç duyurusunda bulunmaya çağırdı. Karaca, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) da seslenerek konuya ilişkin soruşturma başlatılması gerektiğinin ifade etti. Karaca şunları söyledi;

‘ANTEP’TE 4 BİNİ AŞKIN KİŞİYİ ETKİLEDİ’

“Vatan Partisi eliyle gerçekleştirilen bu olay seçmen iradesini gasp etmeye dönük hukuksuzluk açık bir operasyon. Antep gündem olduktan sonra ülke genelinde benzer şeylerin yaşandığına dair bilgiler gelmeye başladı. Tespit edebildiğimiz kadarıyla Antep’te 4 bini aşkın kişi bundan etkilendi. Ama çok daha fazlasının böyle bir durumla karşılaşmış ihtimali var. Bu aynı zamanda ikinci turda cumhurbaşkanı seçimlerini de etkileyecek bir durum. Dolayısıyla bunun sadece Emek ve Özgürlük İttifakı’nı veya Yeşil Sol Partisi’ni ilgilendiren bir durummuş gibi ele alınmaması gerektiği, bütün muhalefet güçlerinin tamamı birleşerek Vatan Partisi eliyle gerçekleştirilen irade gaspına dönük suç duyurusunda bulunması ve hesap soruması gerekir.”

‘YSK SEÇMENİN OY HAKKINI GARANTİ ALTINA ALMAK ZORUNDA’

Yeşil Sol Partili Karaca, YSK’nin de konuya ilişkin soruşturma başlatması gerektiğini ifade ederek “İkinci tur aynı hukuksuzluğun ve sorumsuzluğun tekrarlanabilir. YSK, bu durumla karşılaşabilecek kişilerin kendi sandıklarında oy kullanabilmesini garanti altına almak zorunda.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version