Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti’den hareketli seçmene: Yeter ki bizi arayın

Yeşil Sol Parti’den hareketli seçmene: Yeter ki bizi arayın


Artı Gerçek – 14 Mayıs seçimlerinde seçmenleri oy kullanacakları kentlere taşımak için ‘Hareketli Seçmen Komisyonu’ kuran Yeşil Sol Parti’den, “Yeter ki bizi arayın” çağrısı geldi. Diyarbakır Hareketli Seçmen Komisyonu üyesi Edip Binbir, “Amacımız tüm seçmenleri sandığa taşımak, yeter ki bizi arasınlar” dedi.

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde seçmenlerin oy kullanacakları kentlere taşınması için tüm il ve ilçelerde Hareketli Seçmen Komisyonu kurdu. Seçmenler, kayıtlı oldukları illerdeki bu komisyonlara paylaşılan telefon numaralarını arayarak başvuru yapabiliyor. Yeşil Sol Parti, seçmenlerin başvuruları sonrasında 10 Mayıs’ta bölge listelerini oluşturacak.

‘EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE GİDEMİYORLAR’

İki günde yüzlerce kişinin komisyonu aradığını söyleyen Diyarbakır Hareketli Seçmen Komisyonu üyesi Binbir ise özellikle inşaat işçileri, mevsimlik tarım işçileri ve öğrencilere çağrı yaptı. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Binbir, “Bu çalışmalarımız Türkiye genelinde yoğun bir ilgiyle karşılandı. Özellikle ekonomik krizden kaynaklı birçok seçmen bilet parası dahi olmadığı için adresinin olduğu kente gidemiyor” dedi.

Binbir, “Diyarbakır’da olup, oyu başka ilde olan onlarca yurttaşı tespit ettik ve onları oy kullanacağı kentlere göndereceğiz. Aynı şekilde oyu Diyarbakır’da olup, başka ilde bulunan yurttaşlarımızı da buraya getirip oy kullanmaların sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘İKİ GÜNDE SADECE DİYARBAKIR İÇİN YÜZLERCE KİŞİ ARADI’

İki günde yüzlerce kişinin komisyonu aradığını anlatan Binbir, “Bu sayı sadece Diyarbakır’a gelmek istediğini belirtenlerin sayıdır. Ama genel olarak örgütlü olduğumuz yerlerden Yeşil Sol Parti’yi arayıp gelmek isteyenlerin sayısı şu anda net değil. Tüm veriler merkezde toplanıyor” diye konuştu.

Binlerce seçmeni sandıklara taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Binbir, “Özellikle inşaat işçileri, mevsimlik tarım işçileri, öğrenciler bizlerle irtibat kursunlar. Telefonlarımızı sanal medyadan paylaştık. Getirdiğimiz seçmeni oy kullandıktan sonra, tekrar geldiği kente götüreceğiz. Amacımız tüm seçmenlerin sorunsuz bir şekilde oy kullanması. Yeter ki bizi arasınlar” dedi. (MA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version