Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti ve HDP, ikinci tur tutumunu açıkladı: Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz

Yeşil Sol Parti ve HDP eş genel başkanları, cumhurbaşkanlığı ikinci tur tutumunu açıkladı. "Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz" denilen açıklamada, "14 Mayıs’ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız" mesajı paylaşıldı.


Yeşil Sol Parti ve HDP eş genel başkanları, cumhurbaşkanlığı ikinci tur tutumunu açıkladı. “Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz” denilen açıklamada, “14 Mayıs’ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız” mesajı paylaşıldı.

“Tuzaklar kuruluyor, bunları da görüyoruz ama bizler demokratik dönüşüm, adalet, refah ve özgürlük hedefimizden vazgeçmiyoruz. O nedenle tercihimizi saray rejimini değiştirme konusunda ortaya koymuştuk, aynı kararlılıkla bu politikamızı sürdürüyoruz” denilen açıklamada, birinci turda sandığa gitmeyen seçmene de oy verme ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yapıldı.

“Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir, tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir”

Pervin Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Kürtlerin politik idaresine kayyumlar yoluyla ipotek koyanlar aynı zamanda bütün türkiye halklarının iradesine ipotek koyanlardır. 

“Kürt sorununun çözümsüzlüğü toplumun çıkarına değildir. Bu çözümsüzlük oyunu bozulmadan cumhuriyet demokrasiyle bütünleşemeyecektir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken bizler her ne koşulda olursa olsun halkın iradesini tüm iradelerin üstünde tutacağız.

“Göçmen veya mültecilerin siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlıştır ve insanı değildir. 

“Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir.

“28 Mayıs’ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize, tarihin akışını hep birlikte demokratik değişim yönünde çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz.

“Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz.

“14 Mayıs’ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız”

Yeşil Sol Parti eş başkanlarının açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“14 Mayıs’ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız.

“Biz buradayız ve değiştirme konusunda kararlıyız, siyaseten ortaya koyduğumuz tutumda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

“Oyumuz yine demokrasiden dönüşümden ve değişimden yana.

Mithat Sancar: Tuzaklar kuruluyor, bunları da görüyoruz ama bizler demokratik dönüşüm hedefimizden vazgeçmiyoruz

“28 Mayıs seçimleri bir referandum niteliğindedir” diyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bu gelişmelerin bir kısmının ortamı bulandırmak ve halkların sandığa gitme isteğini kösteklemek amacına dönük olduğunun farkındayız. Tuzaklar kuruluyor, bunları da görüyoruz ama bizler demokratik dönüşüm, adalet, refah ve özgürlük hedefimizden vazgeçmiyoruz. O nedenle tercihimizi saray rejimini değiştirme konusunda ortaya koymuştuk, aynı kararlılıkla bu politikamızı sürdürüyoruz. Halklarımıza da özellikle birinci turda sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza da açık çağrımızdır, sandığa gidelim, sandıkları koruyalım, irademize sandıklarda sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version