Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti ikinci tur seçimleri için sahada

Yeşil Sol Parti ikinci tur seçimleri için sahada


HABER MERKEZİ– Yeşil Sol Parti, Şirnex, Amed ve Mêrdîn’de 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçim çalışmaları için halkla buluşarak, herkesi sandığa gitmeye çağırdı. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Şirnex’in Hezex (İdil) ve Silopiya (Silopi) ilçelerinde 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal’ın da aralarında bulunduğu partili bir grup, Hezex’in Adile Naşit Caddesi’nde kurulan pazarı gezerek, ikinci tur seçimler için broşür dağıttı. Partililer, kadınlar tarafından zılgıt ve alkışlarla karşılandı. Ziyarette, “sandığa git ve tek adam rejimini gönder” çağrısı yapıldı. 

  

Heyet, ardından esnaf ve tekstil ziyaretleri yaptı. Burada da kadınlar ve gençlere bilgilendirme yapılarak, 28 Mayıs’ta sandık başına gitmeleri istendi.

 

Silopiya (Silopi) ilçesinde bulunan Dicle, Barbaros, Ş. Harun Boy, Cumhuriyet, Cudi ve Nuh mahalllerinde de benzer yönde çalışmalar yapıldı. Gruplar halinde mahallelere dağılan partililer, bildiri dağıtarak, seçmenlere oy kullanmaları yönünde çağrılar yaptı. 

 

AMED

 

Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü, halkı sandığa gitmeye davet ediyor. Yeşil Sol Parti Amed Milletvekilli Halide Türkoğlu, Mehmet Kamaç, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe örgütleri, Tevgera Jinên Azad (TJA), Amed’in Rezan ( Bağlar) ilçesinde Mevlaha Halit Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda esnafa ve yurttaşlara broşür dağıttı. 

 

Halkı sandıklara gitmeye çağıran Amed Milletvekilli Mehmet Kamaç, 14 Mayıs’ta güçlü bir irade ortaya konulduğunu belirtti. 2’inci turda da, aynı irade ile sandığa gidileceğine inandıklarını söyleyen Kamaç, “Bu iktidar hırsızlık alanında uzman bir iktidar. Oyları nerden çaldıklarını öğrendik 2’inci turda buna müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte sandıklara sahip çıkalım. Sandığa gitmeyen insanları ikna edelim. Hepimiz irademizi ortaya koyalım ve hep birlikte bu iradeye sahip çıkalım. Tek adam rejimini devireceğiz” dedi 

 

Yeşil Sol Parti, HDP ve TJA, Amed’in Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve pazar alanları dolaşılarak broşür dağıtımı yaptı.

Amed Milletvekili Serhat Eren ile HDP, TJA, Barış Anneleri Meclisi ve DBP Peyas’a (Kayapınar) bağlı; Diclekent Bulvarı ve Salıpazarı esnafını dolaşarak yurttaşlardan, oylarını değişimden yana kullanmalarını istedi.

Oyunu değişimden yana kullanmak için sandığa gideceğini söyleyen pazar esnafı, yapılan çalışmaları ilgiyle takip etti. Pazarda geçimimi patates satarak sağlayan bir esnaf, Erdoğan’ın gitmesi takdirde kurban keseceğini söylerken, değişim istediklerini belirtti. Diğer esnaflar da, “Oyumuz Kemal Kılıçdaroğlu’na” diyerek, sandıkta Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerinin mesajını verdi.

Yeşil Sol Partili siyasetçiler ise, değişimi halkla birlikte sağlayacaklarını dile getirerek, 28 Mayıs’ta sandıklara gitme çağrısı yaptı. 

MÊRDÎN

28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesi Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mêrdîn’de temaslarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti listesinden Mêrdîn milletvekili seçilen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz Derik, Kamuran Tanhan Artuklu, George Aslan Savur ve Beritan Güneş ise Kızıltepe’de temaslarda bulundu. 

Derik’teki temasları kapsamında Aydeniz ve beraberindeki heyet; ev ziyaretleri ile başlattığı programını esnaf ziyareti ile sürdürdü. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Aydeniz ve beraberindeki heyet, 28 Mayıs’ta sandığa gitmenin önemine dikkat çekti. Aydeniz kadınlarla da bir araya gelerek, iktidarın politikalarına dikkat çekerek, kadınların kendi haklarına sahip çıkarak, 28 Mayıs’ta sandığa gitmeleri gerektiğini söyledi. 

Artuklu’da kırsal mahallelerde temaslarını sürdüren Tanhan ve beraberindeki heyet ise, halk buluşmalarına katıldı. Burada konuşan Tanhan, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini “referandum” olarak değerlendirirken, “Ya varız ya da yokuz. Ya Afganistan gibi olacağız ya da demokrasi için bir şansımız daha olacak. 28 Mayıs’ta halkımızın yeniden sandık başında olmasını, kendi iradesine sahip çıkmaya devam etmesini ve bu faşizmin ortadan kaldırılmasında gerekeni yapmasını bekliyoruz. Vereceğimiz karar ile bir kez daha anlayacaklar ki Kürt halkının istemedikleri orada oturamaz” dedi. 

Milletvekili adayları halkın sorunlarını da dinleyerek, sorularını yanıtladı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version