Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşil Sol Parti her yerde


HABER MERKEZİ – Seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti, birçok kent, ilçe, köy ve mahallede halkla bir araya geldi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmalarını kentlerde, ilçelerde, belde ve köylerde sürdürüyor. Gidilmedik yer bırakmayan partiyi seçmenlerde büyük coşkuyla karşılıyor. Partinin çalışmaları, köy ziyaretleri ve halk buluşmalarıyla sürdü. 

 

BURSA 

 

Yeşil Sol Parti, Yenişehir İlçesine bağlı Ulucami Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi. Mitinge dönüşen halk buluşmasına Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Necdet İpekyüz katıldı. Sokakların Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatıldığını buluşmada, kadınlar, gençler ve çocukların yoğun katılımı dikkati çekti. “HDP halktır halk burada” sloganının atıldığı buluşmada, kadınlar renkli kıyafetlerle bir araya gelerek halaylar çekti.

 

‘HER YERDEYİZ’

 

Buluşmada söz alan İpekyüz, yüz kişiden milyonlara ulaştıklarını dile getirdi. Her yerde, her şehirde olduklarını ifade eden İpekyüz, “Bugün Bursa’dayız” dedi. İktidarın kendilerinden korktuğunun altını çizen İpekyüz, “Annelerimizden, gençlerimizden korkuyorlar. Bunlar biz hırsızlık, kötülük yapmadığımız halde gelip köylerimizi yaktılar. Bizi zindanlara attılar. Fakat bizi bu günlere getiren kıymetli halkımız oldu. Zaman bir olma zamanıdır. Biz sizin sayenizde buralarda duruyoruz. ‘Halkların Demokratik Partisi (HDP) kim’ diyorlardı. Buradan söylüyorum: HDP sizsiniz, siz! Siz olduğunuz sürece kimse bizim başımızı eğemez. Siz olduğunuz sürece yolumuz açık, başımız diktir. Bizi bitireceklerini sandılar. Fakat bu halkımız olduğu sürece, çalışmalarımız olduğu sürece onlar biter ama biz çoğalırız ve başarılı oluruz“ diye belirtti.

 

Buluşma halaylarla son buldu. 

 

COLEMÊRG

 

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, Colemêrg’in Gever ve Şemzînan (Şemdinli) ilçelerinde bulunan birçok köyde yürüttüğü seçim çalışmaları, coşkulu karşılamalarla sürdü. Gever’de bağlı Zîzan, Miçîç, Serdeşt, Darê ve Elver ile Şemzînan’a bağlı Gêmana, Garê, Qelereşk, Bêbap ve Şêxan köylerinde yaşayan yurttaşlar ziyaret edildi. ziyaretlerde adaylar bölgede yaşanan yayla yasaklarına ve ekonomik krize dikkat çekti. 

 

 

ERZIROM

 

Yeşil Sol Parti’nin kentteki seçim çalışmaları Karaçoban, Palandöken, Hınıs ve Şenkaya ilçelerinde devam etti.  Hınıs’taki çalışmalara kentin vekil adayı Ayşan Tarlan katılırken Şenkaya’daki çalışmalara ise bir diğer vekil adayı Abdurrahman Sever katıldı.

 

Yeşil Sol Parti heyeti, Hınıs’ta hem ilçe merkezindeki hem de kırsal mahallelerdeki yurttaşlarla bir araya geldi. Ev ev seçim çalışmaları yürüten heyet, yurttaşlara seçim hakkında bilgi vererek 3 Mayıs’taki Hınıs mitingine devam etti.

 

3 MAYIS’TA MİTİNG 

 

3 Mayıs’ta Cumhuriyet Caddesinde yapılacak mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Agirî milletvekili adayı Sırrı Sakık, Mahfuz Güleryüz ve kentin milletvekili adayları katılacak.

 

AGIRÎ

 

Kente seçim çalışmaları iki ayrı koldan devam etti. Bazid ve Eleşkirt’te yapılan çalışmalarda kentin vekil adayları da yer aldı. Bazid’teki (Doğubayazıt) çalışmalara Sırrı Sakık ve Nejla Demir katılırken Eleşkirt’teki çalışmalara ise Zelal Yılmaz katıldı.

 

Bazid’teki çalışmalar Ecem (Üçmurat), Kaniya Gevrana (Bulakbaşı), Tajdê (Aktuğlu)  ve Çalê (Çalı) mahallelerinde devam etti. Yüzlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleşen buluşmalarda yoğunluklu olarak kadınlar katıldı. Yurttaşlar yeşil, kırmızı ve sarı flamalarla heyeti karşıladı. Meryemana (Sağdıç) mahallesinde yurttaşlarla konuşan Sırrı Sakık, 14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarını göndereceklerini ifade etti. Sakık’ın konuşmasının ardından buluşma halaylarla son buldu.

 

 

ŞIRNEX

 

Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Newroz Uysal’ın katılımıyla kente bulunan Cumhuriyet Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti ilçe örgütü, HDP ilçe örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi (DTB) ilçe örgütü, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi ve yüzlerce yurttaş katıldı. “Tabbi Kudretlidir durumumuz” pankartının açıldığı büro açılışında halk sık sık “Bijî Serik Apo” sloganını attı. 

 

BİRLİK ÇAĞRISI

 

Burada konuşan Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Newroz Uysal, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “14 Mayıs seçiminden daha önemli hiçbir seçim yoktur. Hiçbir iktidar mevcut iktidar kadar yıllarca Sayın Öcalan’ı tecrit altında bırakmadı. Türkiye’de birçok kez iktidar değişimi oldu, ama hiçbir zaman Kürt halkı isteklerini almamıştır. Bunun iki nedeni var. Birinci neden, devletin Kürtlere karşı faşist ve katletme girişimi. İkinci neden de Kürtlerin ittifak oluşturmaması. Eğer bizler bir olsak inanın ne bu siyasi savaşla bizi yenerler, ne de atadıkları kayumlarla bizi yenerler. Emek ve Özgürlük İtifakı ve Kürdistani İtifakı bunlar haricinde başka hiç bir ittifakımız yoktur.”

 

Konuşmanın ardından büro açılışı gerçekleştirilirken, halk çalan müziklerle halaya durdu.

 

HALK BULUŞMALARI 

 

Şirnex’in Hezex ilçesine bağlı Kasrik, Eizok,Ayinser köylerinde Yeşil Sol Parti adayı Ayşegül Doğan ve partinin ilçe yöneticileri ile birlikte halkla bir araya gelindi. Büyük bir coşku ile karşılanan partililer halka seçimin önemine dikkat çekerek, seçim konusunda bilgilendirme yaptı.

 

Şirnex merkezde Yeşil Sol Parti adayı Bedirhan Osal ile partinin yöneticilerinin katılımıyla halkla bir araya geldi. Halk yapılacak seçim için bilgilendirilerek, seçim broşürleri verildi. 

 

Qilêban ilçesine bağlı Andaç köyünde de Yeşil Sol Parti adayı Mehmet Zeki İrmez’in katılımıyla halk ziyaret edildi. Yapılan ziyarette, seçimin anlam ve önemine değinerek, halkı sandık başına çağırdı. 

 

 

AYDIN 

 

Yeşil Sol Parti, Aydın’ın Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesi’nde çeçim bürosu açtı. Açılışa HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Aydın Milletvekili adayları Ebru Günay, Rojin Tanhan Doğan, Sinan Çakmakçı ile çok sayıda kişi katıldı. Açılışta konuşan aday Sinan Çakmakçı, “14 Mayısta oyumuzu Yeşil Sol Partiye basacağız ve 15 Mayıs’ı bir bahara dönüştüreceğiz. Yeşil Sol Parti ile Türkiye’ye bir bahar getireceğiz” derken, aday Ebru Günay ise “Birlikte mücadele ederek demokratik ve özgür bir geleceği inşa edeceğiz” dedi. 

 

 

İKNA ETMEDİĞİMİZ KİMSE KALMASIN 

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise, Yeşil Sol Parti’nin parlamentoya 100 milletvekili göndermesi gerektiğini söyleyerek, “Bunun için bir oy Yeşil Sol Parti’ye, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Yeşil Sol Partinin 100 milletvekili ile parlamentoya girmesi çok önemli. 14 günümüz var. İkna etmediğimiz kimse kalmasın, en az 3 ya da 5 kişiyi ikna edelim ve Aydın’da 2 kadın arkadaşımızı Meclis’e gönderelim” diye belirtti. 

 

Ardından adaylar ve barış anneleri seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası yurttaşlar halaya durdu. 

 

 

BALIKESİR

 

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir’in Dikilitaş, Kabakdere ve Kocabük Çepni Alevi köylerini ziyaret etti. Çalışmalara Balıkesir Milletvekili adayı Şevin Çoşkun, Gül Karaaslan ile HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen ve Yeşil Sol Parti ile HDP yöneticileri katıldı.

 

KÖYLERE ZİYARET 

 

Partililer, köylerde adaylarını ve partilerini tanıtarak, 14 Mayıs seçimlerinde destek istedi. İlgiyle karşılanan partililer, seçim gündemine dair halkı bilgilendirerek, milletvekili çıkaracakları halde kentte yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Partililer, Ankara’ya gönderecekleri temsiliyetin kentin sorunlarına çözüm olacağının altını çizdi. 

 

ADANA

 

Adana’nın dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız devam ettiren Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, “Birlikte değiştireceğiz” şiarıyla halkla buluşmaya devam ediyor. Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayları Seyhan ve Yüreğir ilçesinde halka bir araya gelerek, Yeşil Sol Parti’ye oy istedi. Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, Seyhan İlçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile adaylar, binlerin katıldığı halk buluşmasına katıldı. Alan Yeşil Sol Parti bayrakları ile süslenirken, alanda sarı kırmızı ve yeşil flamalarla yer alan kadınlar renkli görüntüler oluşturdu. Alana sığmayan binler dam ve balkonlardan alandaki coşkuya katıldı.

 

‘İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ’

 

Alanda siyasi operasyonlara ve İmralı tecridine tepki gösteren kitle sık sık  “Biji Serok Apo”, “Siyasi tutsaklar onurumuz”, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Jin jiyan azadi” sloganı attı. Buluşmada kitle çalınan müzikler eşliğine halaya dururken, kadınlar ise alkış ve zılgıtlarla coşkuyu artırdı. Mitinge dönüşen buluşmada kitleyi selamlayan adaylardan Ferhat Kabaiş, iktidarın savaş ısrar etmesine paralel olarak PKK Lideri Abdullah Öcalan uygulanan mutlak tecridin derinleştirildiğine dikkat çekerek, “Sayın Öcalan’ın sesini kısarak bu topraklarda barışı elde edemezler. Sayın Öcalan fikirlerini ifade edebilmeli, tüm Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun önünü açabilmeli” dedi. İktidarın faşizan politikaları karşısında korkmayıp, direnip, diz çökmediklerini dile getiren Kabaiş, iktidarın gönderip kazanacaklarını kaydetti.

 

 

‘BU ZULMÜN BİTMESİNE SAYILI GÜNLER KALDI’

 

Kabaiş’in ardından konuşan Başak Demirtaş, kitleyi selamlayarak Selahattin Demirtaş’ın selamını getirdiğini söyledi. Adana’da 4, Türkiye genelinde ise 100 milletvekilini Meclis’e göndereceklerini kaydeden Demirtaş, halkın sandıklara ve oylarına sahip çıkma çağrısı yaparak, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu bir oy da Yeşil Sol Parti’ye istedi. Seçimlere 14 gün kaldığını ifade eden Demirtaş, “Bu zulmün bitmesine sayılı gün kaldı” dedi.

 

Buluşma çekilen halaylarla son buldu.

 

İSTANBUL

Yeşil Sol Parti İstanbul İl Örgütü, Sultangazi ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde gençlik seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa, milletvekilli adayı Gökhan Çınar da katılırken, ilçedeki gençler yoğun ilgi gösterdi. Açılışı gerçekleştirilecek büro, partinin bayrak ve flamlarıyla donatıldı. Burada bir araya gelen kitle çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu.

 

Bu esnada açılıştaki çocuklara saldıran polis, atılan sloganları gerekçe gösterdi. Polisin tutumunu gençler ve açılıştaki kitle, ıslaklarla protesto ederek, “Patates soğan güle güle Erdoğan”, “Jın Jiyan Azadi” ve “Bij Serok Apo” sloganları attı. Halay görüntüsünü çeken bir genci gözaltına alan polis, araçta gence tehdit ve hakaretlerde bulunduktan sonra serbest bıraktı.

 

‘VARIZ VAR OLACAĞIZ’

 

Açılıştan önce konuşan Yeşil Sol Parti İlçe Eş Sözcüsü  Zebide İnce,  yapılan müdahaleye dikkat çekerek, “Bu çürümüş sistem kabul etse de etmese de biz varız ve var olacağız. Haklıyız ve mutlaka kazanacağız. Bu çürümüş sisteme ve halkı mağdur eden sistemi 14 Mayıs’ta göndereceğiz. Biz bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Taliban Afganistan’da iktidara gelince ilk bunlar kutladı. Bunlar Taliban zihniyetini taşıyor. Bu ülkede bu kirli düzene asla fırsat vermeyeceğiz” dedi. 

 

 

‘KABUSLARI OLACAĞIZ’

 

Ardından Gençlik Meclisi adına konuşan İnan Yıldırım da, şunları belirtti: “Onlara sözümüz olsun; gençlik olarak tarihin çöp sepetine atacağız. Bu iktidarın en büyük korkusu gençler ve kadınlardır. Gençler ve kadınlar üzerinde büyük bir baskı ve zulüm var. Bu zorbalığa karşı mücadelemizi her alanda büyüteceğiz. Her seçim döneminde gençlik iktidarın korkulu rüyası oldu. Bu seçimde de biz onların kabusu olacağız.” 

 

MANİSA 

 

Yeşil Sol Parti Manisa il örgütü Gölmarmara ilçesinde seçim irtibat bürosu açtı. Büro açılışına Yeşil Sol Parti Manisa milletvekili adayları Habib Eksik, Vezan Karabulut, Kerem Taylan, Ayşe Gül, Zübeyde Tarlabölen, Yeşil Sol Parti Gölmarmara ilçe yöneticileri ve HDP yöneticileri katıldı. Sık sık, “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı büro açılışına, yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kadınların yöresel elbiseleri ile katıldığı büro açılışında halaylar çekildi.

 

 

Büro açılışında konuşan Manisa milletvekili adayı Habib Eksik, burada yaşayan çoğu Kürt’ün topraklarından sürgün edilerek, Manisa’ya göç ettiğini belirtti. Eksik, “Hepiniz baskı ve yoksulluk nedeniyle buraya geldiniz. Türkiye halkıyla kardeş oldunuz. Ancak AKP-MHP ittifakı Kürt halkının iradesini kabul etmeyerek, ‘Kürt yoktur’ diyor. Kürt halkı her zaman vardı, var olacak. Biz buradayız Bütün bunlara karşı sandıklarda güçlü bir cevap vereceğiz” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Barış Anneleri ve adaylar büro açılışını gerçekleştirdi. 

 

MERSİN

Mersin İl Örgütü,  seçim çalışmaları kapsamında Mersin’in Yenişehir ilçesinde kadın seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Cumhuriyet mahallesinde yapılan açılışa, Yeşil Sol Parti kadın miletvekili adayları Perihan Koca, Hamdiye Kırıcı, Esra Ergüzeloğlu, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Yeşil Sol Parti flamalarıyla süslenen mahalleye, Mersin’de 1998 yılında Hizbullah tarafından kaçırılarak işkence ile katledilen feminist yazar Konca Kuriş’in fotoğrafını taşıyarak gelen kadınlar, sık sık “Jin, jiyan, azadi”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. Ardından zılgıtlar eşliğinde halaya duran kadınlar, alanda büyük bir coşku yaratırken, halaya eşlik eden çocuklar da renkli görüntüler oluşturdu.

 

 

‘YEŞİL SOL KADIN PARTİSİDİR’

 

Açılışta konuşan milletvekili adayı Perihan Koca, AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarına değinerek, “Kadın cinayetlerini işleyen katiller cezasızlık ile ödüllendirildiği, kız çocuklarımızın istismara uğradığı, geleceklerinin çalınmasına neden olan bir iktidar gerçekliğiyle karşı karşıyayız” dedi. Yeşil Sol Parti’nin aynı zamanda bir kadın partisi olduğunun altını çizen Koca, bu nedenle iktidarın kendilerinden korktuğuna işaret etti.  Koca, “14 Mayıs tarihi seçimlerini biz kadınlar belirleyeceğiz. Biz kadınların iradesini İran’ da yenemedikleri gibi bugün Türkiye’de de dünyada da yenemiyorlar. Çünkü biz ‘Jin, jiyan, azadi’ sloganlarıyla, direncimizle, inadımızla ve öfkemizle onları tarihin çöplüğüne göndermeye yemin ettik. 

 

Hamdiye Kırıcı ve Esra Ergüzeloğlu da ülkeye kadın özgürlüğünü getirene kadar çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerinin mesajını verdi. 

 

Ardından Barış Anneleri ile adayların zılgıtları eşliğinde kadın bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

 

MÊRDÎN 

 

Yeşil Sol Parti’nin Dêrîk, Qoser (Kızıltepe), Nisêbîn (Nusaybin) ve Stewrê (Savur) ilçelerinde sürdürdüğü çalışmalara Mêrdîn milletvekili adaylarının yanı sıra il ilçe yöneticileri de katıldı. Adaylar hem 8 Mayıs günü yapılacak olan seçim mitingine çağrıda bulundu hem de 14 Mayıs’ta sandıkları koruma çağrısı yaptı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version