Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeniden Refah: 5 milletvekili çıkaran, seçimlerin sürpriz partisi

14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde sürpriz yapanlardan biri de Yeniden Refah Partisi (YRP) oldu.


14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde sürpriz yapanlardan biri de Yeniden Refah Partisi (YRP) oldu.

1,5 milyondan fazla oy alan YRP, 5 milletvekili çıkarmayı garantiledi.

Milletvekili seçilenler arasında yer alan Genel Başkan Fatih Erbakan, Konya’dan bir, Kocaeli’den bir, İstanbul’dan da üç vekil çıkardıklarını açıkladı.

Fatih Erbakan seçim gecesi sonunda paylaştığı Twitter mesajında “Genel Merkezimiz’de seçim sonuçlarına ilişkin açıklamamızı yaparak, 21 sene aradan sonra Milli Görüş’ü Yeniden Refah Partimiz’le yeniden Meclis’e taşıyan milletimize ve teşkilatlarımıza teşekkür ettik. Cenab-ı Allah daha büyük başarıları da hep birlikte yaşamayı nasip eylesin inşallah” dedi.

4 yıl önce kurulan YRP, ilk kez kendi logosuyla seçime girdi.

Cumhurbşakanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen YRP, genel seçime de Cumhur İttifakı çatısı altında girdi.

YRP, Cumhur İttifakı’na nasıl katıldı

Erbakan, seçim tarihinin netleşmesinin hemen ardından yaptığı açıklamalarda, YRP’nin Cumhur ve Millet dahil olmak üzere hiçbir ittifaka katılmadan seçimlere tek başına gireceğini söylemişti.

O dönemde Erbakan bu kararlarını, “Bizim derdimiz Milli Görüş zihniyetinin Türkiye’de iktidara gelmesi. Bu olmadıktan sonra, Milli Görüş’ün kırmızı çizgilerine riayet edilmeyecekse bizim herhangi bir ittifakın içerisinde yer almamızın hiçbir anlamı yok” sözleriyle açıklamıştı.

Erbakan, bu gerekçelerle ilk etapta 20 Mart’ta Cumhur İttifakı’ndan gelen katılım teklifini reddetmiş ancak 4 gün sonra Cumhur İttifakı’na katılma kararı almıştı.

Covid aşısı ve İstanbul sözleşmesine karşıydı

Fatih Erbakan pandemi döneminde aşı karşıtı açıklamalarıyla dikkat çekmişti.

Erbakan, “Aşı olmadım. Olmayı da düşünmüyorum. mRNA demek insanın hücre çekirdeğine girmek demektir. O insanların yarı insan yarı maymun çocuklar doğurmasına sebep olabilirsiniz. Üç kulaklı, beş gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir” diye konuşmuştu.

Erbakan, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada da “Manevi tahribatı önlemek, sağlıklı toplumun sigortası olan aile müessesesini korumak, devletin en öncelikli görevlerindendir. Bunun için de devletimizin İstanbul Sözleşmesi’nin altında bulunan imzasını acilen geri çekmesi gereklidir.” demişti.

İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girmesinden bu güne kadına şiddetin dört kat arttığını ifade eden Erbakan şöyle demişti:

“İstatistikler açık bir şekilde ortadadır; İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun öncesinde 2011 yılında ülkemizde 121 kadın erkekler tarafından öldürülmüş iken, bu sözleşme ve uzantısı kanunlar çıktıktan sonra; 2015-2016 yıllarında bu sayı 300’lere çıkmış, 2019 yılında ise kadın cinayetleri maalesef ki 2011 yılına göre tam dört kat artarak 474’e yükselmiştir. Bu gerçek de açık bir şekilde gösteriyor ki; İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun kadınları korumuyor, aksine maruz kaldıkları şiddetin artmasına sebep oluyor. Bu durumun derhal düzeltilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Erbakan’ın üçüncü çocuğu

Yeniden Refah Partisi’nin internet sitesinde yer alan özgeçmişinde Fatih Erbakan’ın, 1 Ocak 1979 tarihinde doğduğu ve Milli Görüş Lideri Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın 3. çocuğu olduğu belirtiliyor.

Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın, ortaokul eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamladığı, lise eğitimini ise Ankara Ayrancı Lisesi’nde bitirdiği kaydediliyor.

Daha sonra Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdiği anlatılıyor.

Özgeçmişte “Yüksek lisans için İngiltere’ye gitti, fakat annesi Nermin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda dı ve lisans eğitimini aldığı Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktora eğitimini alarak, DR. ünvanı almıştır. “deniliyor.

Erbakan’ın ayrıca Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Fazilet Partisi ve Saadet Partisinin özellikle gençlik çalışmalarında aktif görevler aldığı söyleniyor.

Erbakan’ın ölümü sonrası, adına kurduğu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttüğü 23 Kasım 2018 Cuma günü 99 Kurucular Kurulu üyesi ile birlikte Yeniden Refah Partisi’ni kurduğu kaydediliyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version