Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeni Zelanda’da hostel yangını: En az 10 kişi öldü

Yeni Zelanda'da hostel yangını: En az 10 kişi öldü


Yeni Zelanda’da 92 odalı Loafers Lodge adlı hostelin en üst katında dün gece çıkan yangında en az 10 kişinin öldüğünün sanıldığı açıklandı. Daha önce yetkililer yangında altı kişinin öldüğünü doğruladıklarını açıklamıştı. İtfaiye ve Acil Durum yetkilileri ayrıca binadaki 11 kişinin kayıp olduğunu söylemişti.

Hostelden tahliye edilen 52 kişiden 4′ ise hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, yangının çıkış nedeni hakkında henüz herhangi bir bilgi olmadığını, polisin soruşturmasının sürdüğünü açıkladı. Ancak Reuters acil durum yetkililerinin yangının “şüpheli” olduğunu düşündüklerini de aktardı. Hostelde inşaat işçileri, hastane personeli ve küçük suçlardan toplum içinde cezasını çekenler kalıyordu.

Olay yerini ziyaret eden Başbakan Chris Hipkins basına yaptığı açıklamada olayı “trajedi” olarak nitelendirirken, binada yangın söndürücü bulunmadığını aktardı. Hipkins “Zamanla tabii ki ne olduğu ve neden olduğu hakkında bir dizi soruşturma yapılacak, ancak şimdilik durumla ilgilenmeye odaklanılması gerekiyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version