Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yayladağı’ndan çağrı: Barış için Yeşil Sol Parti’ye oy verelim


HATAY- Yeşiller ve Sol Parti’nin Yayladağı’nın sınıra yakın Turfanda Mahallesi’ndeki halk buluşmasında konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, “Barış için Yeşil Sol Parti’ye oy verelim” çağrısı yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hatay’daki seçim çalışmalarını hızlandırdı. İlçe ilçe gidilmedik mahalle bırakmayan Yeşil Sol Parti bugün, Erzin, Dörtyol, İskenderun, Payas, Arsuz, Antakya, Samandağ, Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinde halkla bir araya gelerek, Yeşil Sol Parti’ye oy istedi.

SAMANDAĞ’INDA GÜLLERLE KARŞILADILAR

Birçok ilçede broşür ve bildiri dağıtan partililer, Samandağ ilçesi Sutaşı Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı buluşmada adaylar çiçeklerle karşılanırken, yapılan konuşmalarda 14 Mayıs seçimlerinin önemine işaret edilerek, Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesi istendi.

İDLİB SINIRINDA BULUŞMA

Yayladağı ilçesinin sınıra yakın Turfanda mahallesinde de halk buluşması gerçekleşti. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Kerem Nalbant, Yusuf Kimyon, Özgür Yaldız’ın katıldığı buluşmaya yüzlerce kişi katıldı.

Düğün Salonu’nda yapılan buluşmada konuşan milletvekili adayı Kerem Nalbant, acılar kadar öfke ve umudunda büyük olduğunu söyledi. İktidarı göndereceklerini söyleyen Nalbant, bu iktidarın Cumhuriyet tarihi boyunca bu halklar başına gelen en büyük facia olduğunu söyledi. Yeşil Sol Parti’nin hedefinin parlamentoya 100 vekil göndermek olduğunu ifade eden Nalbant, “Başaracağız, aydınlık yarınlar bizimdir. Sandıklara gittiğinizde cumhurbaşkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu, parlamento seçimlerinde ise Yeşil Sol Parti’ye oy verelim. Nerede ağacı görürseniz onun altına mührü basın. Bu ülkeyi zalimlerden birlikte kurtaralım ” dedi.

‘3 AY GEÇMESİNE RAĞMEN HALEN SU VERİLMİYOR’

Ardından söz alan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ise, insanlara zulüm eden, acı altında bırakan iktidarı göndermek için buluştuklarını söyledi. Yüce devamla, “Bu depremde bizi sadece enkazda bırakmadılar. Depremin üzerinden 3 ay zaman geçmesine rağmen hala insanlara çadır ulaştırmadılar, hala su sorunu devam ediyor, hala enkaz altındaki yakınlarını bulamayan insanlar var” ifadelerinde bulundu.

‘BARIŞ İÇİN YEŞİL SOL PARTİ’YE OY VERELİM’

Acı içinde seçime gittiklerini belirten Yüce, depremden önce de iktidarın tarımı, eğitimi, sağlığı bitirdiğini söyledi. Bu hükümetin savaş hükümeti olduğunun altını çizen Yüce, “Suriye’ye savaş açtı, orada kardeşlerimiz katledildi, bombalar yağdı. Bizler Hatay’da yıllardır halklar birlikte yaşıyoruz, bizim bir birimizle sorunumuz yok. Ne Kürt’ün Arapla sorunu var. Ne Türk’ün Kürtle sorunu var, ne de sunninin Alevi ile sorunu var. Devlet bu politikayı yapınca bizlerde bu ayrıştırıcı politikaya maruz kalıyoruz. O yüzden bu seçimde Yeşil Sol Parti’ye oy vermenizi istiyoruz. Barış için istiyoruz, eşitlik, gelir dağılımındaki adalet, çocuklarımızın işsiz kalmaması için oy istiyoruz” diye konuştu.

‘TEK ADAMI DEVİRMEK İÇİN OY İSTİYORUZ’

Birçok parti olarak Yeşil Sol Parti’de tek adam rejimini göndermek için buluştuklarını belirten Yüce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise aday çıkarmadıklarını söyledi. Yüce, “Cumhurbaşkanlığı’nda tek adamı devirmek için Kılıçdaroğlu’na oy verecek, parlamento da ise oylarınızı Yeşil Sol Parti’ye istiyoruz” diye konuştu. Yeşil Sol Parti’nin kadın kotasını da hatırlatan Yüce, kadınların da bu nedenle Yeşil Sol Parti’ye oy vermesi gerektiğini işaret etti. Yüce son olarak, “AKP’ye karşı durmak için Yeşil Sol Parti’ye oy istiyoruz” dedi.

Ardından konuşan milletvekili adayı Yusuf Kimyon da Yeşil Sol Parti’ye oy istedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version