Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yasaklar bitmiyor; Ekşi Sözlük’ün yeni alan adına da erişim engeli getirildi

Ekşi Sözlük’ten ‘erişim engeli’ açıklaması: Hukuki süreçlere başvuracağız


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BİK) site bilgileri sorgu sayfasında “eksisozluk2023.com, 13/05/2023 tarihli ve 2023/4391 D. İş sayılı Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadesi yer aldı.

Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 21 Şubat 2023 tarihli kararıyla erişime engellenmişti. Yapılan itirazlara rağmen açılmayan platform bu kez siteyi ‘eksisozluk2023.com’ olarak yeni bir alan adına taşımıştı.

Seçime bir gün kala İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), Ekşi Sözlük’e bir kez daha erişim engeli geldiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ekşi Sözlük (eksisozluk2023.com), millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 13 Mayıs 2023 tarihli ve 2023/4391 sayılı kararıyla erişime engellendi.” ifadeleri kullanıldı.

Ekşi Sözlük Twitter hesabından yaptığı açıklamada, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördüklerini ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek ‘henüz tarafımıza tebliğ edilmiş bir kararın bulunmadığını’ kaydetti. Açıklamada, ‘bir önceki engelleme sürecinde yaşadığımız gibi, yine sözlük’te algı çalışması yapan bir grup kullanıcıya yaptırım uygulamamızı takiben sözlük’e erişim engeli getirildi’ denildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version