Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Yağız Efe bebeği yanlış ilaç öldürdü’ iddiasına inceleme

'Yağız Efe bebeği yanlış ilaç öldürdü' iddiasına inceleme


Artı Gerçek – Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Gülcan Alsancak ve Sadık Alsancak çiftinin 3 Haziran 2021 tarihinde dünyaya gelen bebekleri Yağız Efe, solunum problemleri nedeniyle doğumunun ardından Antalya’da özel bir hastaneye yatırıldı. Yağız Efe, hastanede geçen 344 günün ardından 16 Mayıs 2022 tarihinde öldü. Aileye bebeğin öldüğünü haber veren hastane yetkilileri, solunum yolu rahatsızlığından dolayı bebeğin krize girdiğini, müdahaleye rağmen kurtarılamadığını açıkladı.

YANLIŞ İLAÇ VERİLDİ İDDİASI

Yağız Efe bebeğin öldüğü hastanede görev yapan ve bebeğe müdahale edildiği gece diğer birimden yardıma gelen hemşire C.E., bir süre sonra aileye ulaşarak, Yağız Efe’nin, yeni doğan yoğun bakım servisi hemşiresi B.K.’nin yanlış ilaç vermesinden dolayı öldüğü iddiasında bulundu. Bunun hastane tarafından da bilindiğini ve hemşire B.K.’nin olayın sabahında istifa ettirildiğini öne süren C.E., olayla ilgili WhatsApp yazışmalarını aileyle paylaştı. Bunun üzerine Alsancak ailesi, hastane yönetimi ve hemşire B.K.’den şikayetçi olup, suç duyurusunda bulundu. Olayda adı geçen B.K.’nin, başka bir hastanede çalışmaya başladığı öğrenildi. Olayla ilgili yargı süreci başlarken, Sağlık Bakanlığı da hemşire ve hastane hakkında inceleme başlattı.

‘DURUMUN AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMASINI BEKLİYORUZ’

Yanlış uygulamayı yaptığı iddia edilen hemşire B.K.’nin ertesi gün hastaneden uzaklaştırıldığını söyleyen Sadık Alsancak, “Olayın hemen sonrasında hemşirenin istifası alınıp, gönderiliyor. O hemşire başka bir hastanede işine devam ediyor. Davanın açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastane yetkilileri ise şu aşamada açıklama yapmayacaklarını söyledi. (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version