Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wagner şefi, askerlerini Ukrayna’dan geri çekmekle tehdit etti

Wagner şefi, askerlerini Ukrayna’dan geri çekmekle tehdit etti


Rus özel askeri şirket Wagner Grubu’nun lideri Prigojin bugün yayınladığı bir videoda, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov’u tehdit ederek mühimmat sağlanmadığı takdirde askerlerini Bahmut’tan çekeceğini söyledi.

Prigojin, çektiği videoda mühimmat yetersizliği nedeniyle askerlerini önümüzdeki hafta Bahmut’tan çekmekle tehdit ederek Şoygu ve Gerasimov’a küfürler etti.

Warning: graphic content

Prigozhin is mad!!!
The question is: what will happen next?
🤔🤔🤔

Is he (and Putin) preparing the public that the upcoming defeat is the fault of Soigu and his generals?
Is he plotting a coup?
What do you think?#Russia #Wagner #Prigozhin pic.twitter.com/4NUi5WkYNd

— Natalka (@NatalkaKyiv) May 4, 2023

Sosyal medyada yayınlanan videoda Wagner şefi Yevgeni Prigojin, Ukrayna’nın doğusunda bulunan ve Rus ve Ukrayna kuvvetleri arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Bahmut şehrinde ölen Wagner askerlerinin yanından seslendi.

Videoda cesetlerin arasında yürürken, askerlerinin ölümünden Savunma Bakanı Soygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’u sorumlu tuttu ve sert ifadeler kullandı. Prigojin, konuşmasında “bunlar bugün ölen Wagner’in adamları; kanları hala taze. Onlar buraya gönüllü olarak geldiler ve siz ofislerinizde eğlenebilesiniz diye öldüler” dedi ve ekledi: “Bu hayatın efendisi olduğunuzu ve onların hayatlarını yok etme hakkına sahip olduğunuzu sanıyorsunuz.”

Prigojin, 10 Mayıs’ı kuvvetlerinin Bahmut’tan ayrılacağı gün olarak belirledi. Wagner şefi uzun zamandır Rus askeri yönetimini açıkça eleştiriyor ancak savaştaki başarısızlıklarda hiçbir zaman Putin’i işaret etmedi.

Krremlin sözcüsü Peskov, Kremlin’in Prigojin’in açıklamalarını gördüğünü ancak bunlar hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

Ukrayna tarafı ise Prigojin’in başarısızlığın sorumluluğunu kendi üstünden atmaya çalıştığını söylüyor. Ordu sözcüsü Serevati Ukrayna medyasına verdiği demeçte Wagner için sorunun mühimmat eksikliği değil, savaşacak ve ölecek insan sıkıntısı olduğunu söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version