Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wagner kurucusundan küfürlü video: ’10 Mayıs’ta Bahmut’tan çekiliyoruz’

Wagner kurucusundan küfürlü video: '10 Mayıs'ta Bahmut'tan çekiliyoruz'


Ukrayna’da Rus ordusunun yanında savaşan Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu’nun kurucusu Yevgeniy Prigojin kendisine bağlı güçlerin, geçen yıl yaz aylarından beri Ukrayna ordusuyla savaştığı Donetsk bölgesindeki Bahmut kentinden gelecek hafta çekileceğini duyurdu.

’10 MAYIS’TA ÇEKİLECEĞİZ’

Prigojin ağır kayıplar ve yetersiz cephane tedariki nedeniyle 10 Mayıs’ta geri çekilerek savaşın en uzun ve en kanlı muharebesine katılımlarına son vereceklerini söyledi. Rus ordusundan Savunma şeflerinden yerlerine düzenli ordu birlikleri yerleştirmelerini istedi. Prigojin açıklamasında “Wagner savaşçıları adına, Wagner komutanlığı adına, 10 Mayıs 2023’te Bakhmut yerleşimindeki mevzileri savunma bakanlığı birimlerine devretmek ve yaralarımızı sarmak için kalan Wagner unsurlarını lojistik kamplara çekmek zorunda olduğumuzu beyan ederim” dedi. “Wagner birimlerini Bakhmut’tan çekiyorum çünkü mühimmat yokluğunda anlamsızca yok olmaya mahkumlar” diye de ekledi. Prigojin üç hafta önce savaşçılarının şehrin yüzde 80’ininden fazlasını kontrol ettiğini söyledi. Geçmişte sık sık fevri ve çelişkili yorumlar yaptığı için Prigojin’in sözünde durup durmayacağı bilinmiyor.

‘SİZ ŞİŞMAN KEDİLER GİBİ OTURABİLESENİZ DİYE ÖLÜYORLAR’

Prigojin bu açıklamasından önce ise Bahmut’ta ölen Wagner savaşçılarının cesetleri yanında poz verdiği bir video çekerek Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’a küfür ederek bağırdı. “İhtiyacımız olan mühimmatın yüzde 70’inden yoksunuz. Şoygu! Gerasimov! Nerede bu s**tiğimin cephanesi?” ifadelerini kullandı. Prigojin arkasındaki cesetleri göstererek “Kanları hala taze. Onlar, buraya gönüllü olarak geldiler ve siz lüks ofislerinizde şişman kediler gibi oturabilesiniz diye ölüyorlar” dedi. Kendilerine cephane sağlanmış olsa Wagner’in kayıplarının 5 kat az olacağını öne süren Prigojin “Sorumlular cehenneme gidecek” ifadelerini de kullandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version