Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Urfa’da Yeşil Sol Parti’ye ‘çalışma var’ denilen kaldırıma AKP standı kuruldu

Urfa'da Yeşil Sol Parti'ye 'çalışma var' denilen kaldırıma AKP standı kuruldu


Ali Güzel


URFA – Halfeti’de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) “çalışma var” bahanesiyle kaldırılması istenen stant, yaklaşık bir hafta önce merkez Karaotlak Mahallesindeki 4 Nisan Parkı’nın yanına kuruldu.

Parti görevlileri, çalışmalarını birkaç gün sorun yaşamadan sürdürdüklerini söyledi. Ancak ne olduysa iki gün önce AKP’li Halfeti Belediyesi görevlileri, iş makineleri eşliğinde gelerek kaldırımda çalışma yapılacağını söyledi ve Yeşil Sol Parti standının kaldırılması istendi. Parti görevlileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), partilere tanıdığı propaganda serbestliği hakkını hatırlatarak buna itiraz etti.

Bir gün sonra yine dozer ve kepçe eşliğinde gelen belediye ekipleri, kaldırımda bozukluk olduğunu ve tadilat yapılacağını belirterek, bir kez daha Yeşil Sol Parti standının kaldırılması gerektiğini iletti. Parti görevlileri, bu kez “Resmi yazı getirin, biz de standımızı kaldıralım” dediler. Aynı günün akşamında ise “çalışma yapılacak” denilen kaldırımda AKP çadırı ve standı kuruldu.

Yeşil Sol Parti adına ilçede seçim çalışmaları yürüten Halfeti Belediyesi’nin HDP’li Meclis Üyesi Hamide Göktaş, karşılaştıkları bu durumla ilgili “AKP’nin bitmişliğini gösteriyor” yorumunu yaptı.

‘STANDIMIZI KURDUĞUMUZ YERDE DE KENDİ STANTLARINI KURMUŞLAR’

“Biz yaklaşık bir hafta önce Halfeti Karaotlak Mahallesi 4 Nisan Parkının yanında standımızı kurarak sessiz bir şekilde seçim çalışmalarımızı yürütüyorduk” diyen Göktaş, Artı Gerçek’e şunları söyledi:

“İki gün önce iş makineleri eşliğinde gelen zabıtalar, “Burası uygun değil, biz burada çalışma yapacağız ve bir işletmenin önünü (ATM) işgal etmişsiniz” dedi. Biz, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim çalışmaları kapsamında bize gösterdiği hakları hatırlattık ve elimizdeki buna dair belgeleri gösterdik. O an gittiler ama akşam üstü tekrar gelerek bu sefer dilekçe istediler. “Yüksek Seçim Kurulu’ndan izin aldınız mı” diye sordular. Biz de “Evet aldık ama dilekçemiz şu an yanımızda değil ama daha sonra size gösterebiliriz” dedik. Bizi rahatsız etmeye devam ettiler.

Dün aynı yere standımızı yine kurduk ve öğlen saatlerinde bu defa dozer ve kepçe eşliğinde yeniden geldiler ve bizim olduğumuz yerde çalışma yürüteceklerini, kaldırımı kaldıracaklarını söylediler. Belediyenin kendilerini gönderdiğini, kaldırımın bozuk olduğunu ve tadilat yapacaklarını bildirdiler. Biz de ancak çalışma yapılacağına dair resmi yazı getirilirse standımızı kaldırabileceğimizi söyledik. Bunun yanında propaganda serbestliğini hatırlattık ve çalışmalarımızı bu kapsamda izinli bir şekilde yürüttüğümüzü ilettik. Akşam saat 17.00 civarı standımızı ertesi gün yeniden kurmak üzere kaldırdık. Saat 20.00 civarında bize çalışma yapılacağı söylenen yere AK Parti çadırı kuruldu. ATM’nin bitişiğine çadır kurulmuş, standımızı kurduğumuz yerde de kendi stantlarını (AKP) kurmuşlar.”

Yeşil Sol Parti, standını AKP’nin her iki köşesini de çadır ve stant ile kapattığı kaldırımın ortasında kurdu.

BELEDİYE ÇALIŞANI YEŞİL SOL PARTİ AFİŞİNİ SÖKTÜ

Öte yandan belediyenin kayyum tarafından yöneltildiği Suruç ilçesinde ise bir belediye çalışanının Yeşil Sol Parti afişini sökerek çöp kutusuna attığı anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. HDP İl Eş Genel Başkanı Av. Ahmet Atış, o anlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından “Emekçi kardeşim o afişin sana ne zararı var! Senin canın sağ olsun senin hakkını savunmaya devam edeceğiz” notuyla paylaştı. (ARTI GERÇEK)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version