Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Urfa’da amcası tarafından istismar edilen M.K. davasının ikinci duruşması: Savcı üç ayrı suçtan ceza istedi

Urfa’da amcası tarafından istismar edilen M.K. davasının ikinci duruşması: Savcı üç ayrı suçtan ceza istedi


Ezgi YILDIZ


Artı Gerçek – Urfa Siverek’te 20 yaşındaki M.K. yeğenine çocuk yaşından itibaren cinsel istismarda bulunmaktan tutuklu yargılanan Yakup K.’nin ikinci duruşması 9 Mayıs’ta Siverek 2’nci Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

M.K.’NİN BAROLARA ÇAĞRISINA AVUKATLARDAN DURUŞMAYA YOĞUN KATILIMLI YANIT

M.K., ikinci duruşması öncesinde basına ve barolara ‘beni yalnız bırakmayın, sesimi duyun’ çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı; Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatlarının, Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatlarının duruşmaya yoğun katılımıyla yanıt buldu.

‘BENİM GİBİ YÜZLERCE KADIN VE ÇOCUK VAR SUSMAYIN’

Artı Gerçek’e konuşan M.K. davasına kamuoyunda oluşan duyarlılıktan memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:

“Okula bile başlamadan önce ilk öğrendiğim şey korku oldu. 5 yıl boyunca; çaresizlik, yalnızlık, tehdit, şiddet, baskı, şantaj ve birçoğu şey duyguyu yaşadım. Maalesef ki benim yaşadıklarımı yaşayan yüzlerce hatta binlerce insan var ve maalesef ki onların susmasını destekleyenler de var. Ama biz de yalnız değiliz. Buradan onlara diyorum ki ‘sakın susmayın, biz sustukça bu kötülükleri yapanlar daha cesaretli oluyor böylece başkalarına da zarar vermekte sakınca görmüyorlar.”

DAVA ERTELENDİ

İkinci duruşması görülen davada savcı, sanık Yakup K. hakkında; ‘Çocuğa Karşı Cinsel İstismar, Reşit Olmayanla Cinsel İlişki ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçlarından cezalandırmasını istedi. Duruşma 1 Haziran 2023 tarihine ertelendi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version