Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Ümit Özdağ varsa biz yokuz’ paylaşımı yapan HDP hesabı sahte çıktı

'Ümit Özdağ varsa biz yokuz' paylaşımı yapan HDP hesabı sahte çıktı


Artı Gerçek – Daha önce de yaptığı provakatif paylaşımlarla gündeme gelen mavi tikli “HDP Gençlik Teşkilatı” Twitter hesabı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinina ardından yeni bir kara propaganda daha yaptı.

“JİTEM’in kurucularından Veli Küçük’ün derin projesi olan Ümit Özdağ varsa biz yokuz! Kendisinden başka kimseye yaşam hakkı tanımayan ırkçı, faşist zihniyete karşı; ortak yaşam için eşitlik ve demokrasi mücadelesi yürüten onurlu insanlara selam olsun” paylaşımı yapan hesabın sahte hesap olduğu duyuruldu.

HDP GENÇLİK MECLİSİ: TEŞKİLAT DİYE ÖRGÜTLENMİYORUZ

HDP Gençlik Meclisi’nin resmi hesabındaki sabitlenmiş twitte, “Gençlik Meclisimiz hiçbir ilde veya merkezi düzeyde “teşkilat” adıyla örgütlenmemektedir ve ‘HDP Gençlik Teşkilatı’ diye bir Twitter hesabımız yoktur” bilgisi yer alıyor.

TAKLİT OLUP OLMADIĞI ID’DEN TESPİT EDİLİYOR

Twitter’daki bütün hesaplar, kullanıcı adını değiştirebilse de ID’lerini değiştiremiyor. Hesapların ID numarasında da daha önce hangi kullanıcı adıyla paylaşım yaptığı tespit edilebiliyor.

HDP Gençlik Meclisi’ni taklit eden hesap da @DuruTulinduru3 adlı hesaptan dönüştürülmüş.

MAVİ TİK OLMASI KANIT DEĞİL

HDP Gençlik Meclisi’ni taklit eden @hdpteskilati hesabında mavi tik olması da hesabın gerçek olduğuna dair bir kanıt sayılamıyor. Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra ücretini ödeyen kişiler de mavi tik alabildi.

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version