Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uganda Çalışma Bakanı koruması tarafından öldürüldü

Uganda Çalışma Bakanı koruması tarafından öldürüldü


Uganda Çalışma, İstihdam ve Endüstriyel İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Albay Charles Okello Engola’nın, evinde koruması tarafından silahla vurularak öldürüldüğü belirtildi. Koruma, daha sonra kendini de aynı silahla vurarak intihar etti.

Uganda Meclis Başkanı Anita Among yaptığı açıklamada, “Bu sabah, Engola’nın koruması tarafından öldürüldüğü ve ardından korumanın kendisini de vurduğuna dair üzücü bir haber aldım. Huzur içinde yatsın” ifadelerini kullandı.

İsmi açıklanmayan korumanın Engola’yı neden öldürdüğüne ilişkin açıklama yapılmadı.

Kimliği henüz belirlenemeyen askerin, emekli bir yarbay olan Engola’yı neden öldürdüğü netlik kazanmadı. Görgü tanıkları askerin mahallede bağırarak havaya ateş açtığını söyledi.

‘ASKER MAAŞINI ALAMADIĞINI SÖYLÜYORDU’

Bir görgü tanığına göre, asker maaşını alamadığını, eşinin hamile olduğunu ve çocuklarını okula göndermediğini, ancak bakanın çocuklarının okula gittiğini söyledi.

Olayda yaralanan başka kişiler de olduğu basına yansırken, sosyal medyada paylaşılan bir videoda olaydan sonra Engola’nın evine çok sayıda asker sevk edildiği görüldü. Çok sayıda bakanın da Engola’nın evine geldiği belirtildi.

Engola, daha önce savunma bakan yardımcılığı görevini de yürütmüştü. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version