Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Twitter’dan seçim hamlesi: Türkiye’de erişilebilir kalmak için bazı hesaplar engellendi

Twitter’dan seçim hamlesi: Türkiye’de erişilebilir kalmak için bazı hesaplar engellendi


Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter, seçim günü Türkiye’de erişilebilir kalmak için mahkeme kararlarına uyarak bazı içeriklere erişim engeli getirdiğini duyurdu. Erişime engellenen içeriklerin neler olduğuna dair bir bilgi verilmedi.

Erişime engllenen hesaplar arasında gazeteci Cevheri Güven de var. Güven, konuyla ilgili paylaşımına, “Vay be… ‘Dünya lideri’ Tayyip Erdoğan, benim hesabımı engelletebilmek için Twitter’ı kapatmakla tehdit etmiş. ‘Dünya lideri’ bir gazeteciden korkuyor. Bu kadar zayıfsın aslında. Yeter ki karşındakiler dik durabilsin.” ifadelerini kullandı.

Vay be… “Dünya lideri” Tayyip Erdoğan, benim hesabımı engelletebilmek için Twitter’ı kapatmakla tehdit etmiş. “Dünya lideri” bir gazeteciden korkuyor. Bu kadar zayıfsın aslında. Yeter ki karşındakiler dik durabilsin. https://t.co/IoA0B3zgGk

— Cevheri Güven (@cevheriguven) May 13, 2023

Twitter, Küresel Hükümet İlişkileri hesabından yaptığı İngilizce ve Türkçe açıklamada, bu adımın mahkeme kararları gereği atıldığı aktarıldı. Platformun Türkiye’de erişilebilir kalmasını sağlama amacı taşıdığı belirtildi. Açıklamada, “Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter’ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye’de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik. Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir.” denildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version