Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye seçimini yaptı: Oy verme işlemi sona erdi, sayım başladı

Türkiye seçimini yaptı: Oy verme işlemi sona erdi, sayım başladı


Türkiye, 13. cumhurbaşkanını ve meclis üyelerini seçmek için sandık başına gitti. Sabah saatlerinde başlayan ve yüksek katılımın gözlemlendiği seçimlerde, oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Sandıkların kapanmasıyla birlikte oy sayma işlemi de başladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,” İstanbul’da sandıklar kapanmak üzere. Vatandaşları oylarına sahip çıkmaları için oy verdikleri okullara davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

61 MİLYONA YAKIN SEÇMEN

Seçimler için 81 ilde 191 bin 910 sandık kuruldu. Bu sandıklarda toplam 60 milyon 697 bin 845 seçmenin oy kullanması bekleniyordu. Yurt içinde, 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy kullandı.

CEZAEVLERİNDE 53 BİN SEÇMEN

Cezaevinde, tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen sayısı ise 53 bin 172.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunu İstanbul’da kullandıktan sonra seçimleri takip etmek için Ankara’ya gitti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara’da partisinin genel merkezine gitti.

SAAT SAAT GELİŞMELER

16:57-Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Demokrasi kahramanlarımıza seslenmek istiyorum. İmzalı son sandık tutanağı teslim edilene kadar, ne olursa olsun asla sandıkların başından ayrılmayın” dedi.

17:15 Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına giden yollar trafiğe kapatıldı. Turkuaz Basın Kartı’na sahip gazeteciler binaya denetlemeden sonra alınıyor.

-RTÜK’ten ‘yayın yasağı’ uyarısı RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, oy sayma işlemlerinin başlamasının ardından ilk sonuçların 21.00’den önce verilmesinin yasak olduğunu anımsattı. Şahin, YSK’nin bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunduğuna işaret etti.

-Sözcü foto muhabiri Zekeriya Albayrak, MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli’nin arkasında millet ittifakıyla özdeşleşen kalp işareti yapan bir genci görüntüledi.

-HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş seçmenleri oyları korumaya çağırdı: ”Çok uzun zamanların emeğini ve kararlılığını sandığa attınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Şimdi oylara sahip çıkma zamanı.”

-CHP, siber saldırılardan korunmak için sistemlerini geçici olarak yurtdışına kapattı. Cumhuriyet Halk Partisi, yurtdışından gelebilecek siber saldırılardan korunmak için sistemlerini yarın 23:59’a kadar geçici olarak yurtdışına kapattığını açıkladı.

-14 Mayıs seçimleri için oy verme işlemleri sona erdi. TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam, sandıklarda sayımı izlemek isteyen yurttaşların okullara alınmadığına dair ihbarlar geldiğini belirtti.

-YSK SEÇİM YASAKLARININ KALKTIĞINI AÇIKLADI

-Gelen bilgilere göre kullanılan oyların yüzde 6’ye yakını sayıldı.

Anadolu Ajansı verilerine göre, partilerin oy oranları şöyle:

AK Parti: Yüzde 48,59

CHP: Yüzde 14,76

MHP: Yüzde 15,13

İYİ Parti: Yüzde 7,02

Yeşil Sol Parti: Yüzde 6,38

Anka Haber Ajansı verilerine göre, partilerin oy oranları şöyle:

AK Parti: Yüzde 37,01

CHP: Yüzde 30,16

MHP: Yüzde 13,03

İYİ Parti: Yüzde 9,79

Yeşil Sol Parti: Yüzde 8,78

AA VERİLERİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

-CHP sözcüsü Faruk Öztırak’ın açıklama yapması bekleniyor

CHP’nin verilerine göre ilk 28 bin sandığın sonucu: Erdoğan: yüzde 46,66 Kılıçdaroğlu: yüzde 47,49

-Bold canlı yayınında konuşan Gazeteci Cevheri Güven Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu yerdelerde AKP’liler itiraz dilekçesi veriyor. YSK bu yüzden sonuçları sisteme giremiyor

DEMİRTAŞ AA VERİLERİNE İNANMAYIN

-Selahattin Demirtaş: Anadolu Ajansı verilerine kesinlikle inanmayın, 2019 seçimlerini hatırlayın. Hatırlayanlar, hatırlamayanlara anlatsın lütfen.

-CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarına ilişkin her zamanki gibi Erdoğan ve AKP lehine manipülasyon yapıyor!” dedi ve uyardı: “Demokrasi isteyen herkesin sandık başlarında sabırla beklemelerini rica ediyoruz.”

AA SON KEZ MANİPÜLASYON YAPIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak seçim sonrası açıklamalarda bulundu. Öztrak’ın açıklamalarının satır başları şöyle: Bize ulaşan verilere göre tabloyu son derece olumlu görüyoruz. Anadolu Ajansı geleneksel manipülasyonlarını son kez yapıyor.

İSTANBUL’DA KILIÇDAROĞLU ÖNDE

CHP İl başkanı Canan Kaftancı oğlu: İstanbul’da saat: 19.17 itibariyle sandıkların %15 sisteme girdi ve %15 veriye göre: Kemal Kılıçdaroğlu: % 51.33 R. Tayyip Erdoğan : % 43.94 Sinan Oğan : % 4.45 Muharrem İnce : % 0.28

📡BOLD MEDYA | CANLI SEÇİM 2023 – Özel Yayını
📌Türkiye sandık başında.
Cevheri Güven, Said Sefa, Memduh Bayraktaroğlu, Yavuz Baydar, Prof.Dr. Vedat Demir, Prof.Dr. Cengiz Aktar, Dr. Kerim Has, Yüksel Durgut,Mehmet Doğan, Fuat Karazeybek, İsmail Sağıroğlu, Kemal Aydın, Necdet Çelik yorumlarını paylaşıyor.BOLD MEDYA SEÇİM 2023

ÖZEL YAYINI
https://www.youtube.com/watch?v=XOcqINrOjfw

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version