Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Bir Kişiye Teslim Etmeyeceğiz”


Millet İttifakı’nın İstanbul Maltepe’de düzenlenen mitinginde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bir kişiye teslim etmeyeceğiz” dedi.

Millet İttifakı’nın “Büyük İstanbul Mitingi’ne” Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

Sahneye eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte kalabalığı selamlayarak çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Birlikte yola çıktık. Ortak akılla yola çıktık. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkan sözü hiç kimse kabul etmeyecek” dedi.

Ülkedeki kamplaşmaya dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi buradan çekip çıkaracağız. Bunun için en büyük güç sizsiniz” diye konuştu.

Adalet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Hepimiz adalete susadık, hepimiz adaleti istiyoruz. Adalet sadece mahkeme salonlarında gerçekleşmez” diye konuştu.

“Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem” diyen Kılıçdaroğlu, “Ben onların neler yediğini biliyorum. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını, “Her şey çok güzel olacak. Bütün sorunları biliyorum. Emin olun. Bütün sorunları çözmeye ahdettim. Ve ben bu ülkeye arkadaşlarımla birlikte baharı getireceğim” sözleriyle tamamladı.

Akşener CHP seçmeninden oy istedi

Mitingde konuşan liderlerden İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, CHP seçmeninden oy istedi. Akşener, “Şimdi burada hem İYİ Parti’nin hem CHP’nin seçmenleri var. Birleşe birleşe kazanıyoruz. Ama minicik bir isteğim var sizden. Her CHP’li aileden sadece tek bir oy istiyorum. Bir tanecik. Ama biz bütün İYİ Partililer, bütün oylarımızı sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı için oraya şak diye basacağız” dedi.
Akşener, “Hayatımda bu kadar rezil bir seçime ilk defa gidiyoruz. Hakaretlerin, küfürlerin, iftiraların havada uçuştuğu, tehditlerin havada uçuştuğu bir seçim. Türk milletine işgalci, darbeci diyen bir dil” diye konuştu.

Davutoğlu: “İstanbullular milli irade dersi veriyor”

Mitingde sahneye çıkan bir diğer isim Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ydu. Davutoğlu, “Yolsuzluk sistemi gidecek, siyasi ahlak gelecek. Bütün bunların sebebi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gidecek, güçler ayrılığına, demokratik hukuk devletine dayalı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek mi? 15 Mayıs günü yalana, yolsuzluğa, yasaklara, yoksulluğa boğulmuş Cumhur İttifakı gidecek, milleti bereket ile buluşturacak olan Millet İttifakı gelecek” diye konuştu.

“İstanbul anlayana bir hocadır, ders verir” diyen Davutoğlu, “Bugün İstanbullular bir milli irade dersi veriyor. Seçimlere ‘siyasi darbe’ diyen bir bakana toplumu, milleti bölerek, kardeşi kardeşe düşman kılan bir söylem kullananlara milli irade dersi veriyor İstanbul” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: “Herkesin dert babası olacağız”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Mağdur olan kim olursa olsun, siyaseten bizim aynı duygu ve düşünceleri paylaşmasa bile onun derdini biz kendi derdimiz bileceğiz, bundan emin olun. Herkesin dert babası olacağız” dedi.

Karamollaoğlu, “Diyarbakır’dan Edirne’ye kadar, Kars’tan ta Muğla’ya kadar her bölge bizim derdimiz” diye konuştu.

Babacan: “Her şey tek kişinin keyfine bağlı”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise “2010’da İstanbul Avrupa Kültür Başkenti olmuş muydu? Tek haneli enflasyonla ve Avrupa Birliği standartlarına ulaşmak için yaptığımız reformlarla başarmıştık bunu. Şimdi, ülkeyi getirdikleri şu hale bakın” dedi.

“Şu anda ülkede devlet kurumu neredeyse kalmadı” diyen Babacan, “Her şey tek bir kişinin keyfine bağlı, şu anda bu ülkenin bir ekonomi politikası yok. Ne var? Zır cahillik var. Merkez Bankası’ymış, BDDK’ymış, bu kurumlar neredeyse yok hükmüne geldi” diye konuştu.

Uysal: “Yeter diyeceğiz”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs seçimleri için “darbe” benzetmesi yapmasını eleştirdi.
“Bir İçişleri Bakanımız var çıkmış aynen böyle diyor. Darbeyse sizin vazifeniz darbeyi önlemek” diyen Uysal, “Seçimleri iptal mi edeceksiniz? O yüzden bunların düşünceleri, zihin dünyaları ortaya döküldü” diye konuştu.

Uysal, “Türkiye’yi kendilerini vazgeçilmez zannedenlere, Türkiye’yi risklere mahkum edenlere, bu büyük ülkenin kaynaklarını 85 milyona değil de bir avuç insana sunanlara karşı elbette ne diyeceğiz? Yeter diyeceğiz” dedi.

İmamoğlu’ndan “Kurtuluş Savaşı dönemindeki Sultanahmet mitingi” benzetmesi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da mitingde konuşan isimlerdendi. İmamoğlu, Millet İttifakı İstanbul buluşmasını, Kurtuluş Savaşı dönemindeki Sultanahmet mitinglerine benzetti.

“Sultanahmet mitinglerinden bugüne, bu milletin en güçlü, en gür sesi İstanbul’dan yükselir” diyen İmamoğlu, “Bugün de tarihi bir buluşma yaşıyoruz. Bu muhteşem tablo gösteriyor ki Türkiye değişiyor. Kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz. Birliğimizi kazanıyoruz, kardeşliğimizi kazanıyoruz, geleceğimizi kazanıyoruz, barışı, sevgiyi kazanıyoruz. Bugün, Türkiye tarihinin unutulmaz 6 Mayıslarından birini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yavaş: “Kalabalıklar değişimin müjdesini veriyor”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Bu kalabalıklar bir şey söylüyor, 14 Mayıs’ta değişimin müjdesini veriyor” dedi.

“21 yıllık iktidar yaptıklarını anlatıp yeni vaatler ileri sürmesi gerekirken tankları tüfekleri, gemileri gösteriyor. Seçim mi yapıyoruz, savaşa mı hazırlanıyoruz belli değil” diyen Yavaş, “Artık biz tatlı dilli, azarlamayan, herkesi kucaklayan, herkesin cumhurbaşkanı olacak bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var, o da geldi” diye konuştu.

Exit mobile version