Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

The Times: Erdoğan seçimlerde hile yapacak mı?

The Times: Erdoğan seçimlerde hile yapacak mı?


İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times’ta “Erdoğan, Türkiye’nin 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hile yapacak mı?” başlığıyla yayınlanan haberde “Bu akşama kadar Türkiye yeni bir lider seçecek. Ama hiçbir şey kesin değil. Ve muhalefet, Erdoğan ve destekçilerinin oylamayı kendi lehlerine manipüle edebileceklerinden şüpheleniyor” yorumunu yaptı.

Louise Callaghan imzalı makalede yarım milyon gönüllünün sandıklarda usulsüzlükleri engellemek için çaba sarf ettiği vurgulanarak “60 milyon kişi oy kullanırken, cumhurbaşkanının muhalifleri yolsuzluğu önlemek için her sandık başına avukat yerleştiriyor” ifadeleri kullanıldı.

Makalede ayrıca “60 milyondan fazla Türk bu sabah ülkenin dört bir yanındaki okullarda sandıklara giderken, Türkiye’yi 20 yıldan fazladır yöneten Recep Tayyip Erdoğan ile ona karşı altı muhalefet partisini bir araya getiren asıl rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan kafa kafaya” yorumu yapıldı.

‘ÇALINMA OLASILIĞI YÜKSEK BU YÜZDEN ORADA OLMAMIZ GEREKİYOR’

The Times’a konuşan muhalefet için seçim gözlemcisi olarak çalışan 22 yaşındaki felsefe öğrencisi yaşındaki Aysim Kaya, “Oyların çalınma olasılığı çok yüksek. Bunlar çok önemli seçimler ve gerçek bir değişime ihtiyacımız var, bu yüzden orada olmamız gerekiyor” dedi.

Avukat ve CHP milletvekili adayı Ayşemin Gülmez de gazeteye yaptığı açıklamada benzer endişeleri dile getirdi. Gülmez “Geçmiş deneyimlerimizden dolayı endişeliyiz ve güven duymuyoruz” dedi.

AKP’Lİ ÜST DÜZEY İSİM: ERDOĞAN TRUMP GİBİ DAVRANMAYACAK

The Times haberinde Erdoğan’ın seçimde olası bir yenilgide görevi devredeceği yönünde açıklamalarına yer verirken gazeteye konuşan ancak ismini vermeyen AKP içinden üst düzey bir isim “Hiç şüphe yok. (ABD Başkanı Donald) Trump ya da onun gibi biri gibi davranmayacak” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN HER ŞEYİ YAPABİLİR’

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde CHP bölge başkanı olan Özgür Erdem ise gazeteye yaptığı açıklamada AKP’nin oyları çalmaya çalışacağından korktuğunu ifade etti. 2019 belediye başkanlığı seçimlerine atıfta bulunan Erdem “Daha önce seçimleri manipüle ettiler ve biz onları durdurduk. Erdoğan her şeyi yapabilir” ifadesini kullandı.

‘SEÇİM SONUÇLARININ DOĞRU YANSILTILDIĞINDAN EMİN OLMAK İSTİYORUZ’

“Muhtemel risklere karşı koymak için muhalefet, oy güvenliğini korumak için büyük avukat ekipleri eğitti” denilen makalede görüşlerine yer verilen isimlerden biri de CHP’nin seçim güvenliğinden sorumlu bölge yetkilisi Rıza Koçak’tı. Koçak “Seçimlerin yasalara uygun olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Seçimi herhangi bir partinin lehine çevirmek istemiyoruz. Sadece seçim sonuçlarının doğru yansıtıldığından emin olmak istiyoruz” sözlerini sarf etti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version