Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Teksas’ta yine saldırı: Araç sürücüsü göçmen merkezi yakınında duraktakileri ezdi, 7 kişi öldü

Teksas'ta yine saldırı:  Araç sürücüsü göçmen merkezi yakınında duraktakileri ezdi, 7 kişi öldü


ABD’nin Teksas eyaletinde pazar günü bir sürücünün göçmenler ve evsizlerin kaldığı bir merkezin yakınındaki otobüs durağında bekleyenlere aracıyla çarpması sonucu sekiz kişi öldü, bazıları ağır olmak üzere beş kişi yaralandı.

Olay Meksika sınırındaki Brownsville kentinde meydana geldi. Gözaltına alınan sürücünün hastanede olduğu, tedavisi tamamlandıktan sonra cezaevine gönderileceği ve kimliğinin kamuoyuna açıklanacağı duyuruldu. Ölen ve yaralananların çoğunun Venezuelalı göçmenler olduğu belirtildi.

Polis yetkilileri sürücünün göçmenlere kasıtlı şekilde çarpıp çarpmadığının hala soruşturulduğunu açıkladı. Brownsville polis müfettişi Martin Sandoval sürücünün polisle “işbirliği yapmadığını” da söyledi. ABD medyasına konuşan bazı polis yetkilileri olayın “kasıtlı bir saldırı” gibi gözüktüğünü söylemişti.

SEKİZ KİŞİYİ ÖLDÜREN SALDIRGANIN NEO-NAZİ GRUPLA BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Diğer yandan cumartesi günü Teksas’ın Dallas kentindeki “Allen” adlı AVM’de rastgele ateş açarak aralarında çocukların da olduğu sekiz kişiyi öldüren, üç kişiyi de ağır yaralayan saldırganın Mauricio Garcia adlı 33 yaşındaki bir kişi olduğu açıklandı.

Dallas’ta yaşadığı açıklanan Garcia olay yerinde bulunan bir polis tarafından vurularak öldürülmüştü. ABD medyasına konuşan soruşturmacılar Garcia’nın ırkçı gruplarla bağlantısının olabileceğini duyurdu.

ABD medyasında haberlere göre Garcia’nın üzerindeki giyside “Sağ Kanat Ölüm Mangası”nın baş harflerinden oluşan “RWDS” yazan bir arma bulundu. Söz konusu tanımın beyazların üstünlüğünü savunan Neo Nazi gruplarca kullanıldığı belirtiliyor. Soruşturmacıların Garcia’nın aşırılık yanlısı gruplarla bağlantısını belirlemek üzere sosyal medya hesaplarını incelediği açıklandı.

Rolling Stones dergisi de Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) ait bir belgeye dayandırdığı haberinde Garcia’nın sosyal medyada Neo-Naziler ve beyazların üstünlüğünü savunan paylaşımlar yaptığını duyurdu. Belgeye göre Garcia 2008’de “akıl sağlığı sorunları” nedeniyle ordudan atıldı. Yine Rolling Stone’nun polis yetkililerinin bir iç yazışmasından aktardığına göre yetkililer suç geçmişi olmayan Garcia’nın yerel bir Neo-Nazi grupla bağlantısı olduğuna inanıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version