Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tayland’ın favori başbakan adayı, seçimden iki hafta önce doğurdu

Serbestiyet


Tayland’da iki hafta sonra düzenlenecek genel seçimler öncesinde anketlerin birinci sırada gösterdiği Pheu Thai partisinin genel başkanı Paetongtarn Shinawatra doğum yaptı ve seçim çalışmalarına ara verdi. Shinawatra, doğum sonrası sosyal medyada bebeğiyle birlikte fotoğrafını paylaştı.

Shinawatra, Tayland’da kral ile birlikte hareket eden ve seçilmiş hükümetlere darbe düzenleyen cunta yönetimine karşı mücadele veren bir siyasetçi olarak biliniyor. Shinawatra’nın babası milyarder Thaksin Shinawatra 2001’de seçimleri kazanarak başbakan seçilmiş, 2006 yılında kraliyet ailesi ile uyumlu çalışmadığı gerekçesiyle ordu tarafından görevden alınıp sürgüne gönderilmişti.

Yine Shinawatra’nın halası Yingluck Shinawatra da abisinin izinden giderek kurduğu parti ile 2011’de iktidara gelmiş, fakat o da 2014’te askeri darbe ile görevden alınmıştı.

Paetongtarn Shinawatra da babası ve halası gibi cunta karşıtı fikirleriyle biliniyor, siyasal söylemini daha çok ekonomik gelişim üzerine kuruyor ve uygun olması durumunda cunta destekçisi partilerle de koalisyon kurabileceğine dair ılımlı mesajlar veriyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version