Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye Milli Ordusu’na bağlı tugayın komutanı Erdoğan’a oy verdi

Suriye Milli Ordusu'na bağlı tugayın komutanı Erdoğan'a oy verdi


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetine karşı savaşan Suriye Milli Ordusu (SMO) altında faaliyet gösteren El Mutasım Tugayı’nın lideri Mutasım Abbas, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullandığı fotoğrafını paylaştı.

Twitter hesabından oy kullandığı fotoğrafı paylaşan Abbas yarışta Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiğini söyledi. Abbas, Twitter’daki paylaşımında “Lider Recep Tayyip Erdoğan birlikte. Barışta da savaşta da sizinleyiz sayın başkan. Halkımıza ve devrimimize yardım edenlerle, batıla karşı hakla, karanlığa, ırkçılığa ve Nazizm’e karşı medeni İslam’la” ifadelerine yer verdi.

‘ERDOĞAN’IN ZAFERİ HEPİMİZİN ZAFERİDİR’

Mutasım Abbas’ın başkomutanı olduğu Mutasım Tugayı daha sonra yeniden düzenlenerek Özgür Suriye Ordusu yerine Suriye Milli Ordusu bünyesinde yer alıyor. Çoğu Türkiye tarafından askeri eğitime tabi tutulan bu gibi grupları barındıran Suriye Milli Ordusu, Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteriyor.

Mutasım Tugayı’nın sözcüsü Mustafa Seceri de Twitter’dan açıklama yaparak Erdoğan’ı resmi sonuçlar açıklanmadan kutladı. Seceri paylaşımında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Türk milletinin güveni ve dünya çapında milyonlarca Müslümanın ve mazlumun duası için tebrik ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferi, bölgedeki özgürlük, demokrasi ve adalet güçlerinin, terör ve tiranlık güçlerine karşı zaferidir.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferi hepimizin zaferidir” dedi. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version