Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SPK, BDDK ve TBB’den eş zamanlı açıklama: ‘Bankalar sağlam, aleyhte haberlere işlem yapılacak’

SPK, BDDK ve TBB'den eş zamanlı açıklama: 'Bankalar sağlam, aleyhte haberlere işlem yapılacak'


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde medyada ve sosyal medyada yer alan bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına yönelik iddialara ilişkin eş zamanlı açıklama yaptı.

TBB’den yapılan açıklamada, bankacılık sektörünün tüm yükümlülüklerini karşılayabilecek güçte olduğu ifade edildi. Bankacılıkla ilgili konuların ‘siyaset üstü’ tutulması gerektiği belirtilirken, olumsuz açıklamalara itibar edilmemesi istendi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ise ‘sermaye piyasasının güven ve istikrar içinde işleyişini bozacak açıklamaların yanı sıra piyasa bozucu işlem ve eylemlerin tespiti halinde, sorumlular hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacağı’nı duyurdu.

SPK’den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketler hakkında herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan, gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz ifadelerin yer aldığı iddia edildi.

BDDK’nin sosyal medya hesabından paylaşılan yazılı açıklamada da, yasal işlem yapılacağı sopası gösterilerek, bankaların güçlü ve sağlam likidite ile finansal rasyolara sahip bir şekilde yoluna devam ettiği öne sürüldü. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version