Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu: Cumhurbaşkanımız ‘HDP’li belediyelerden rahatsızım’ dedi, 2 günde hepsine kayyım atadık

Soylu: Cumhurbaşkanımız ‘HDP’li belediyelerden rahatsızım’ dedi, 2 günde hepsine kayyım atadık


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’li belediyelere nasıl kayyım atadıklarını böyle anlattı: “Cumhurbaşkanımız beni çağırdı. ‘Süleyman, ben bu Güneydoğu’daki HDP’nin, PKK’nın belediyelerinden rahatsızım’ dedi. İki günde hepsine kayyım atadık.”

AKP İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, İstanbul-Gaziosmanpaşa’nın Yıldıztabya Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. HDP’nin seçimlerde kazandığı belediyelere kayyum atanmasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Kayyum atanması kararının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘talimatı’ üzerine alındığını söyledi. Soylu, “Ben İçişleri Bakanı oldum. Cumhurbaşkanımız beni çağırdı. ‘Süleyman, ben bu Güneydoğu’daki HDP’nin, PKK’nın belediyelerinden rahatsızım. Çünkü bunlar çocukları alıp dağa götürüyorlar. Devletin vergilerini PKK’ya gönderiyorlar. Onlar da kurşun olarak bizim Mehmetçiğimize dönüyor. Bunları derhal görevden alacaksın.’ dedi. Ya benim istediğim 1 göz, Tayyip Erdoğan bana verdi 2 göz. İki gün geçti, sabah 8’de hepsine bir operasyon, hepsini görevden aldık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version