Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Somali’de Afrika Birliği askerlerine Eş Şebab saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Somali'de Afrika Birliği askerlerine Eş Şebab saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var


El Kaide bağlantılı, selefi silahlı örgüt Eş Şebab, Somali’de Afrika Birliği’nin barış gücü misyonu (Afrika Birliği Geçiş Misyonu- ATMIS) kapsamında bulunan Ugandalı askerlerin başkent Mogadişu’nun 130 km güneybatısındaki Bulamarer’deki üssüne saldırı düzenledi.Somalili bir ordu yetkisi iki tarafta da çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu açıkladı. Eş Şebab 2006’dan beri ülkedeki hükümeti devirmek ve şeriata dayalı kendi yönetimini kurmak için silahlı saldırılar yapıyor. ATMIS, Somali federal hükümetine El Şebab ile olan mücadelesinde yardım ediyor.

Uganda Halk Savunma Gücü (UPDF) sözcü yardımcısı Deo Akiiki, “Bu sabah üssümüze El Şebab unsurları tarafından bir saldırı düzenlendi, ancak ATMIS karargahından resmi bir iletişim bekliyoruz” dedi. ATMIS daha sonra yaptığı açıklamada, El Şebab’ın üsse araçlara konulan bombalar ve intihar bombacıları kullanarak saldırdığını, misyondaki müttefiklerinin havadan saldırı yapmasının ardından saldırganların geri çekildiğini söyledi.

EŞ ŞEBAB 137 ASKERİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ÖNE SÜRDÜ

ATMIS kayıplarla ilgili ayrıntı vermedi. Çoğunlukla yaptığı saldırılardaki kayıp rakamlarını abartılı duyuran Eş Şebab ise üsteki 137 askeri öldürdüğünü öne sürdü.

Aşağı Shabelle bölgesinden Reuters’e verdiği demeçte adını Abdullahi olarak veren Somalili bir yüzbaşı Eş Şebab’ın Somali ordusuna ait bitişikteki bir üssü de hedef aldığını söyledi. Abdullahi “Bu, saatlerce şiddetli bir çatışmaya yol açtı. El Şebab dahil tüm gruplar ağır kayıplar verdi” dedi. Kasaba sakinleri de şiddetli patlamalar ve ağır silah sesleriyle uyandıklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version