Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sırbistan’da iki günde ikinci toplu silahlı saldırı: Belgrad yakınlarında sekiz kişi öldürüldü, 14 yaralı

Sırbistan'da iki günde ikinci toplu silahlı saldırı: Belgrad yakınlarında sekiz kişi öldürüldü, 14 yaralı


Sırbistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, başkent yakınlarındaki Mladenovac köyünde, otomatik tüfeği bulunan saldırganın, seyir halindeki araçtan etrafa ateş açması sonucu, ilk 8 kişinin öldürüldüğü, 14 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Olayın ardından Sırbistan güvenlik güçleri “Kasırga” isimli operasyonun başlattı.

Sırbistan devlet televizyonu daha sonra yaptığı açıklamada sekiz kişiyi öldüren, 14 kişiyi yaralayan saldırganın olaysan birkaç saat sonra gözaltına alındığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı saldırıyı 21 yaşındaki U.B’nin yaptığını duyurdu. Saldırganı arama çalışmaları nedeniyle yollarda güvenlik noktaları kurulmuş ayrıca insansız hava araçları ve bir helikopter de arama çalışmalarına katılmıştı. BBC’nin yerel medyadan aktardığına göre şüpheli U. B, Dubona köyündeki bir parkta bir polis memuru ile tartışmasının ardından çevredekilere ateş açmaya başladı.

Sırbistan’da çarşamba günü de Vladislav Ribnikar İlkokulu’nda, 7’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki K.K’nin silahla gerçekleştirdiği saldırıda, 8’i çocuk, 1’i güvenlik görevlisi 9 kişi öldürülmüştü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version