Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Semsûr’de Yeşil Sol’a çocuk ve kadınlardan yoğun ilgi


SEMSÛR – Besni köylerine yapılan ziyaretlerde çocuklar, Yeşil Sol Parti’yi bayraklarla karşılarken, köy yollarında traktör süren kadınlar ise zafer işareti ve sloganlarla destek verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Semsûr’de seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yeşil Sol Parti Semsûr’de milletvekilli adayları, Ali Kenanoğlu, İzzet Karadağ, Yüksel Yücedağ, Bülent Çınar ve Meryem Ceritli ile birlikte Semsûr’ün, merkez, Bêhiştî (Besni), Cêlikan (Çelikhan) ve Kolik (Kahta) ilçelerinde esnaf ve köyleri ziyaret etti. 

Milletvekilli adayları Ali Kenanoğlu ve Meryem Ceritli  beraberindeki heyet ile birlikte Semsûr’ün Bêhiştî ilçesine bağlı köylere ziyarette bulundular. Köylerde çoşkuyla karşılanan heyet, bildiri dağıtımı yaparak yurttaşların sorunlarını dinledi. Yeşil Sol Partinin çalışmalarını anlatan Ali Kebanoğlu ve Meryem Ceritli, sorunların çözümü için halkın görüşlerini aldı. Köylerde çocukların çoşkusu dikkat çekerken,  çocukların Yeşil Sol Parti bayraklarıyla kuşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Köylerde yaşlı bir kadın zafer işaretiyle kitleyi karşılayarak, “Kazanacağız, iktidarı göndereceğiz” dedi. 

‘ARKADAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN’

Köylerde konuşan Ali Kenanoğlu, çocukların katledilmediği bir ülkeyi hep beraber inşa edeceklerini belirterek, “Biz bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Bu nedenle de seçimlerin ağırlığını bir koltukla eşdeğer tutamayız. Bu nedenle de biz muhataplarımıza demokratik cumhuriyet ve halkımızın özgürlüğünden bahsettik. Şuanda cezaevinde tutulan bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü için bu mücadeleyi yürüttük. Seçimlere az kaldı. Hepimiz sandık başında bir oy Yeşil Sol Parti ve bir oy da Kemal Kılıçdaroğlu’na verdikten sonra sandıklarımıza da sahip çıkacağız” dedi. 

Milletvekili İzzet Karadağ ise beraberindeki heyet ile birlikte Semsûr merkezde, çadırkentlerde yaşayan depremzedeler ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Depremzedelerin barınma sorununu dinleyen heyet sorunların çözümü için, depremzedelerin görüşünü aldı. Sivil toplum örgütlerini de ziyaret eden heyet, burada sivil toplum örgütlerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Yüksel Yücedağ ve beraberindeki heyet ise Kolik ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Köylerde halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyen heyet, burada broşür dağıtarak halkın sorunlarını çözecek tek partinin Yeşil Sol Parti olduğunun altını çizdiler. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Yeşil Sol Partililer, Yaptıkları çalışmalar hakkında halkı bilgilendirdiler. 

Bülent Çınar ve beraberindeki heyet ise Cêlikan ilçesine bağlı köylerini gezerek halkın yaşadığı sorunları dinledi. Köylerde bildiri dağıtan heyet halk tarafından da çoşkuyla karşılandı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version