Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Sedat Peker ve Muhammed Yakut Öldürülmeden Önce Dinlensin”

Genelkurmay Çatı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırıldıktan sonra ayrıca “Yurtta Sulh Konseyi” üyesi olarak 15 Temmuz’da 3 bin kişinin yaralanmasından sorumlu tutulan eski askerlerin yargılanmasına devam edildi.

Sanıklardan dönemin Akıncı Üs Komutanı Hakan Evrim, Sedat Peker ve Muhammed Yakut’un öldürülmeden önce mutlaka dinlenmesini istedi.

Peker ve Yakut Öldürülmeden İfade Versin”

Sanıklardan dönemin Akıncı Üs Komutanı eski tuğgeneral Hakan Evrim ise daha önceki celsede Sedat Peker ve SADAT yöneticilerinin dinlenmesi talebinde bulunduğunu, ancak kaale alınmadığını belirtip, “Şimdi bir de Muhammed Yakut var.” deyince Mahkeme Başkanı’nın güldüğü görüldü. Bunun üzerine Evrim şöyle devam etti:

Güldüğünüz üzere adalet sistemi buraya geldi. İfşaat yapılıyor, gülünüyor. Muhammed Yakut’un tüm ifadeleri dosyaya kazandırılsın. Bu şahısların öldürülmeden önce, canlıyken gelip ifade vermesini istiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu ‘Seçimin son 10 gününe dikkat.’ dedi. 15 Temmuz benzeri şeyler yapılacak mı yapılmayacak mı, göreceğiz. Gülüyorsunuz. Geçmişte Cemil Turhan 15 Temmuz’la ilgili birçok şey söyledi; ama kaale alınmadı, araştırılmadı.”

Mahkeme Başkanı ilk kez, “Yurtta Sulh Konseyi”nin olmadığına karar verildiğini söyledi. Başkan, “Genelkurmay davası Yargıtay’dan döndükten sonra onun üzerinde de konuşuruz.” dedi.

Bu arada bir sonraki celse için 26 Şubat 2024’e gün verildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version