Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Seçim günü makyajı’ videosundaki kadın hakları çağrısı viral oldu

‘Seçim günü makyajı’ videosundaki kadın hakları çağrısı viral oldu


Artı Gerçek – Sosyal medyada paylaştığı makyaj ve bakım videolarıyla tanınan 28 yaşındaki Gizem Üzel’in “Seçim günü makyajı ve kombini” başlıklı videosu gündem oldu. Üzel, ‘seçim günü makyajı’nı yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kadınlar hakkındaki “sürtük, çürük” gibi ifadelerini hatırlatırken, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini açıkladı; “Bu seçimi özellikle genç kadınlar olarak iyi tartmalısınız çünkü geleceğinizin nasıl görüneceği bu seçime bağlı olabilir” dedi. Video, yüz binlerce kez görüntülendi.

‘ERDOĞAN SÜRTÜK, ÇÜRÜK, DÜŞÜK, TERÖRİST DİYOR…’

Üzel, “Gözüme yedi oklu eyeliner yaptım, çünkü yedinci ok hanımcılık biliyorsunuz” diyorsunuz ifadelerini kullandığı videoda, takipçilerine şu ifadelerle seslendi:

“Bugün seçim günü makyajı ve kombini yapacağız. Işıl ışıl olmak istiyorum. Tabii ki Kemal dedeme vereceğim oyumu. Başta ben de aday olmasını istemedim çünkü gençlerin önü açılsın istiyorum artık. Ama Kemal dedem kadın-erkek eşitliği diyor. İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyor. Erdoğan ise sürtük diyor, terörist diyor, çürük diyor, düşük diyor, hatta kadın mıdır kız mıdır bilmem diyor.

‘KADININ ADI YOK BU TARAFTA’

AKP sıralarından Meclis’e girecekler, 15 yaşındaki kız çocuklarının evlenmesini savunuyorlar. Eşi olmayan dul kadınların ‘sahiplendirilmesi’ gerektiğini savunuyorlar…. Baya, bir köpek gibi. İttifak oldukları Yeniden Refah Partisi’nin kadın milletvekilinin resmi bile yok. Karanlık. Kadının adı yok kısaca bu tarafta… Artık devrin çok farklı bir devir olduğundan bihaber davranıyorlar.

‘BU SEÇİMİ İYİ TARTMALISINIZ’

Öbür yanda dedem çay koyuyor. Çünkü karısıyla hayatı paylaşıyor olmaktan gurur duyuyor. Bu seçimi özellikle genç kadınlar olarak iyi tartmalısınız çünkü geleceğinizin nasıl görüneceği bu seçime bağlı olabilir. Kısaca fanatik gibi taraf tutmadan doğruya doğru, yanlışa yanlış demeyi öğrenmemiz gerek.

GÖZÜNE YEDİ OK ÇİZDİ

Gözüme yedi oklu eyeliner yaptım, çünkü yedinci ok hanımcılık biliyorsunuz. CHP kırmızısı ruj sürmemek için kendimi zor tuttum.”

‘TAŞLANMADIĞIMIZ GÜNLERE…’

Üzel’in, sosyal medyada kağıt oynarken masaya vuran bir adamın görüntülerindeki gibi mühür vuracağını anlattığı, baharı hatırlatan bir kıyafet seçtiği ve “Başka siyasi görüşten olduğumuz için taşlanmadığımız günlere diyorum” sözleriyle son verdiği video, sosyal medyada çok sayıda beğeni aldı ve yeniden paylaşıldı.

TEŞEKKÜR YAĞIYOR

@busra_kilic02 adlı kullanıcı ise, “Bu güzel kadın yüz binlerce takipçisi olan bir influencer. Kendisini takip eden genç kadınlara bu seçimde kadın düşmanlarıyla mücadele ettiğimizi açık ve net bir biçimde anlatmış. Hem tebrik ederim hem teşekkür ederim” diye yazdı. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version