Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Sandık kurullarında görev almak isteyen KESK üyeleri liste dışı bırakıldı’

'Sandık kurullarında görev almak isteyen KESK üyeleri liste dışı bırakıldı'


DİYARBAKIR – Seçime 10 gün gibi kısa bir süre kala en çok tartışılan konular arasında seçim güvenliği geliyor. Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve siyasi partiler seçim güvenliğine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesinde seçim güvenliğine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İKTİDAR KAMU GÜCÜNÜ KULLANIYOR

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu adına hazırlanan basın metnini Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Kadın Sekreteri Güneş Özel okudu. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 10 gün kaldığını hatırlatan Güneş Özel, seçim öncesi tüm partilerin eşit koşullarda rekabet etmediğini söyledi. İktidar partisinin tüm seçim sürecini kendi kontrolüne almaya çalıştığını belirten Özel, “Kamu gücünü seçimleri kazanmaları yönünde kullanarak kamunun imkânlarını suistimal ettiklerini ve adil olmayan koşullarla seçim sürecinin yürütüldüğünü görüyoruz” dedi.

KESK ÜYELERİNİN ÇOĞUNA GÖREV VERİLMEDİ

Seçim öncesi yapılan geniş kapsamlı operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığını, birçok siyasetçi, avukat, basın emekçisi ve sivil toplum üyesinin tutuklandığını belirten Özel, bu gözaltı ve tutuklamaların seçim güvenliğine gölge düşürdüğünü söyledi. Tüm üyelerinin görev almak istemesine rağmen bölgede ve Diyarbakır’da KESK Konfederasyonu’na üye olan emekçilere sandık kurulu görevlendirilmesinde çok az bir kesimine görev verildiğini söyleyen Özel, “Oluşturulan yedek listelere bile üyelerimizin ismi yazılmamıştır. Ülkemizin geleceği için hayati bir öneme sahip olduğunu düşündüğümüz 14 Mayıs seçiminde KESK bileşenleri olarak sandık ve seçim güvenliği için sorumluluğumuzu yerine getirmeyi halkımıza karşı bir görev olarak görmekteyiz. Açıklanan görevlendirmelerde üyelerimize seçim görevi verilmemesi ,sandık güvenliğinin sağlanmasında ve denetlenmesinde bize yer verilmediğini, yerel bürokrasi tarafından bilinçli olarak sürecin dışında tutulduğumuzu buradan kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

‘GÖNÜLLÜ OLARAK SANDIK BAŞINDA OLACAĞIZ’

Bu uygulamanın üyelerinde ve toplumda büyük bir tepkiye yol açtığını hatırlatan Özel, şunları söyledi: “Bu yaşanan anti demokratik uygulamalara ve iktidarın kendi lehine çevirmeyi amaçladığı sürece rağmen, resmi olarak bize göre verilmezse bile, başta KESK konfederasyonu bileşenlerine ait üyelerimiz olmak üzere tüm kamu emekçilerine sandık ve seçim güvenliği için gönüllülük esas alınarak 14 Mayıs günü yapılacak seçimde oy kullanacakları sandığın güvenliğinden sorumlu hissetmeleri, yurttaşlık bilinci ve vazifesi ile hareket etmelerini önemle vurguluyoruz. Ayrıca ilimizde oluşturduğumuz Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak kentin tüm sivil dinamikleriyle 14 Mayıs seçim sürecini hassasiyetle takip edeceğimizi, halkımız ile yaşanacak her türlü olumsuzluğa karşı iletişime geçeceğimiz bir Seçim Gözlem Merkezi oluşturacağımızı buradan paylaşmak istiyoruz. Amed KESK platformu olarak halkımızı 14 Mayıs günü oylarımıza, yaşamımıza, kentimize, doğamıza ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version