Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’nın ‘Putin’e suikast’tan sorumlu tuttuğu ABD: Yalan söylüyorlar

'Türkiye Demokrasi Zirvesi’ne neden davet edilmedi?' sorusuna yanıt


– Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Kremlin’de İHA’larla suikast girişiminde bulunulduğu iddiasının ardından Rusya ile ABD arasındaki gerilim bir kez daha tırmanıyor. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov saldırıdan ABD’yi sorumlu tutarken, Washington’dan yalanlama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, Peskov’u “yalan söylemekle” suçladı.

PESKOV NE DEDİ?

Peskov bu sabah yaptığı açıklamada, “Bu tür terörist eylemlerin kararının Kiev’de değil Washington’da alındığını biliyoruz, Kiev de bu kararları hayata geçiriyor” ifadelerini kullandı. Kremlin sözcüsü, “Bu saldırının arkasında kesinlikle Washington var, bunun gayet farkındayız” dedi.

‘9 MAYIS’TAKİ ZAFER GÜNÜ KONUŞMASI PLANLANDIĞI GİBİ YAPILACAK’

ABD ile Ukrayna’nın İHA saldırısını üstlenmemelerini “kesinlikle saçmalık” diye niteleyen Peskov, “Suikast girişimine rağmen Putin’in 9 Mayıs’taki zafer günü konuşmasını planlandığı gibi yapacağını” da ekledi.

JOHN KIRBY: YALAN SÖYLÜYOR, NE YAŞANDIĞI BİLE BELLİ DEĞİL

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Kirby ise Peskov’un suçlamasını reddederek, “ABD’nin, Ukrayna’yı kendi sınırları dışında saldırı düzenlemeye teşvik etmediğini” söyledi. Kirby, Washington’ın söz konusu olayda “herhangi bir rolü olmadığını” savunarak, “Size, Peskov’un basitçe yalan söylediğini ifade edebilirim. Bunun gülünç bir iddia olduğu ortada. ABD’nin bununla hiçbir ilgisi yok” dedi. Kirby, “Kremlin’de ne yaşandığının tam olarak bilinmediğini” de ekledi.

NE OLMUŞTU?

Rusya resmi haber ajansı RIA salı akşamı Moskova’daki Kremlin Sarayı’na iki adet İHA ile saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Kremlin’in Putin’e suikast girişimi yapıldığı iddialarını reddeden Ukrayna tarafı ise, bu ve benzer suçlamaların Moskova’nın yapması muhtemel bir saldırının hazırlığı olduğunu savunmuştu.

ZELENSKİY LAHEY’DE KONUŞTU: PUTİN’İN BURADA YARGILANDIĞINI GÖRMEYİ UMUYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise bu gelişmeler yaşandığı sırada, Putin hakkında tutuklama emri çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu Lahey’deydi. Zelenskiy, “Vladimir Putin’in işlediği suçlar sebebiyle cezalandırılması gerektiğini” savundu.

Ukrayna Devlet Başkanı, “Hepimiz burada başka bir ‘Vladimir’ görmek istiyoruz” diyerek Putin’i işaret ettiği konuşmasında, “Ukrayna zafer kazandığında Putin’in ‘uluslararası hukukun başkenti’ Lahey’de ceza aldığını görmeyi istediklerini” söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version