Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya: Ukrayna sınırında yük treni patlama sonucu raydan çıkarak yandı

Rusya: Ukrayna sınırında yük treni patlama sonucu raydan çıkarak yandı


– Rusya’nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki Bryansk kentinde patlama sonucu yük treni raydan çıktı. Bryansk Valisi Alexnader Bogomaz, olaya ilişkin resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “Bryansk-Unecha demiryolu hattının 136’ncı kilometresinde bir patlayıcı cihaz infilak etti ve yük treni lokomotifinin raydan çıkmasına neden oldu” dedi. Bogomaz, acil durum ekiplerinin olay yerinde çalışmaya devam ettiğini ve hattın trafiğe kapatıldığını” söyledi. Vali, olayda can kaybı yaşanmadığını da ekledi.

RUS YETKİLİLER İLK KEZ DOĞRULADI

Rus Demiryolları, olayın bugün yerel saatle 10:17’de Ukrayna sınırından yaklaşık 100 kilometre uzakta meydana geldiğini açıkladı. Saldırının, bölgedeki bir Rus köyüne baskın düzenleyen Ukraynalı bir grubun dört kişiyi öldürmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Bölgede bir yıldır devam ettiği rapor edilen sabotajlara rağmen Rus yetkililer ilk kez bu ölçekte bir saldırıyı doğruladı. Sosyal medyadaki görüntülerde trenin ön tarafının ve çok sayıda yük vagonunun yandığı ve rayların yanındaki çimlerin üzerinde yattığı görüldü.

UKRAYNA ORDU SÖZCÜSÜ, KIRIM’DAKİ YANGINI ‘TAARRUZA HAZIRLIK’ DİYE NİTELEMİŞTİ

Diğer yandan Ukrayna ordusundan bir sözcü cumartesi günü Kırım’da büyük bir yakıt deposunda çıkan yangının Ukrayna’nın beklenen karşı saldırısına hazırlığı kapsamında olduğunu söylemişti. “Düşman lojistiğine sızma, savunma kuvvetlerimizin, üzerinde uzun süredir konuştuğumuz güçlü aktif eylemlerine yönelik aşamalardan biri” diyen Ukrayna Güney Bölgesi Komuta Merkezi Sözcüsü Nataliya Humenyuk, “Bu çalışmalar herkesin beklediği kapsamlı saldırıyı hazırlıyor” dedi.

Ukrayna Kırım’ın Sivastopol limanındaki yakıt depolama tesisine saldırdığını doğrudan kabul etmese de, “yangının” yaklaşık 40 bin ton kapasiteli 10 petrol tankını imha ettiğini söylemişti. Şehrin Rusya tarafından atanan valisi Ukrayna’yı SİHA saldırısı ile suçlamış, daha sonra yangının söndürüldüğünü açıklamıştı. Rusya’nın verdiği bilgiye göre olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı. Cuma günü Ukrayna, Rus güçlerine karşı saldırı hazırlıklarını tamamladığını söylemişti .Ancak yetkililer bunun ne zaman olacağına dair bir tarih vermedi. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version