Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: KKM bir canavara dönüştü, Türkiye ekonomisini yutacak

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Bugünkü sorunların temeli kaynak eksikliği değil, hukuksuzluk


Prof. Dr. Bilge Yılmaz

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, toplam hacmi 120 milyar dolara ulaşan Kur Korumalı Mevduat hesaplarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “KKM bir canavara dönüştü ve Türkiye ekonomisini yutmasına çok az kaldı! Erdoğan iktidarının kendi eliyle yarattığı bu canavarın tek hedefi sahibinin, Erdoğan’ın, siyasi ömrünü uzatmak. Bugün devlet KKM adı altında dolara %36 faiz ödüyor. Akıllara zarar bu faiz hepimizin cebinden çıkıp dar bir grubun cebine giriyor. Bu düpedüz servet transferidir! Erdoğan’a oy vermek hem bunu onaylamak hem ekonominin batmasına izin vermektir.” ifadelerini kullandı.

KKM için geçtiğimiz yıl mevduat sahiplerine Merkez Bankası ve Hazine’den aktarılan para 181,5 milyar TL olarak açıklanmıştı. Söz konusu rakamın içerisinde vazgeçilen vergiler yok. Onun tutarının da 10 milyar TL civarında olduğu belirtiliyor.

KKM’de devlet, zaten bankada parası olanlara ‘faiz’ ödüyor. Kur, bankaların verdiği faizin altında kalırsa sorun yok; ancak kurdaki artış bankaların verdiği faizin üzerine çıkarsa Hazine ve Merkez Bankası’ndan KKM hesap sahiplerine fark ödemesi yapılıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version