Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nebati: Muhalefet ve içimizdeki beyinsizler ekonomimize saldırıyor

Nebati: Muhalefet ve içimizdeki beyinsizler ekonomimize saldırıyor


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye göre, Türkiye ekonomisi büyüme performansıyla birçok ülkeye fark attı! Kamunun döviz açık pozisyonunun 300 milyar doları aştığı tahminlerine rağmen, 2022’de son 20 yılın en iyi bütçe performansını elde ettiklerini öne süren Nebati, ekonomik kriz eleştirilerine de tepki gösterdi.

Nebati, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizde, şimdiye değin taş üstüne taş koymamış olan muhalefet, onun hem yurt içi hem de yurt dışındaki saz arkadaşları ve içimizdeki beyinsizler seçim sonuçlarına etki edebilmek hesabıyla bir süredir sistematik bir şekilde ve histerik bir ruh haliyle ekonomimize saldırmaktadır. Bu kötü niyetli oy avcılarını, bu felaket tellallarını, kişisel menfaatleri peşindeki bu ithal reçete meraklılarını gerçeklerin sert tokadıyla kendine getirmek artık şart olmuştur.”

‘DEPREM AVRUPA’DA OLSAYDI…’

Depreme rağmen yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,4 büyüme sağlandığını belirten Nebati, “Sadece bu artış dahi, ekonomimizin ne denli sağlam bir temel üzerinde yükseldiğinin açık bir göstergesidir. Eğer aynı ölçekteki bu deprem felaketleri, herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşanmış olsaydı, bu başarıyı kaydetmeleri mümkün olabilir miydi?” diye sordu. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version