Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Müzisyenin öldürüldüğü ırkçı saldırıyı protesto eden gençlere karakolda işkence

Müzisyenin öldürüldüğü ırkçı saldırıyı protesto eden gençlere karakolda işkence


İstanbul Kadıköy’de ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısını çalmadığı için müzisyen Cihan Aymaz’ın ırkçı saldırıda öldürülmesine tepki gösteren iki genç  gözaltına alındıktan sonra karakolda işkenceye uğradı.

Müzisyen Cihan Aymaz, “Ölürüm Türkiyem” şarkısını söylemesini isteyen ırkçı saldırgan Mehmet Caymaz’ın talebini reddetmesi üzerine Kadıköy’de 3 Mayıs’ta uğradığı saldırıda hayatını kaybetti. Gözaltına alınan katil zanlısı Mehmet Caymaz, savcılıkta Aymaz’dan şarkı çalmalarını istediğini ancak Aymaz’ın ve beraberindekilerin bu talebi reddettiğini kabul etti. Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Caymaz, ırkçı saldırı yerine “kasten öldürme” iddiasıyla tutuklandı.

GÖZALTINDA İŞKENCE

Aymaz’ın katledildiği yerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) aynı gün protesto eylemi düzenledi. Eyleme katılan ve Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren Aydın Koçuk ve Mehmet İkto isimli gençler protesto eyleminin ardından polis tarafından bir süre takip edildikten sonra gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Rıhtım Karakolu’na götürülen Koçuk ve İkto, burada polisin işkence, küfür ve hakaretlerine maruz kaldı. Karakolda saatlerce işkence gören gençler, polise “mukavemet etmek” iddiasıyla Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Koçuk ve İkto, daha sonra serbest bırakıldı.

POLİSLER TEŞHİS EDİLDİ

Koçuk ve İkto’nun avukatı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Müslüm Kocaoğlu, polislerin Koçuk ve İkto’nun kendilerini darp ettiğine dair rapor düzenlediklerini ifade etti. Kocaoğlu, müvekkillerinin kendilerini darp eden polislerin teşhis ettiğini ve soruşturma dosyasında polis Ercan Bulut ve Kemal Aslan’ın şüpheli olarak yer aldığını paylaştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version