Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Müzisyen Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren gençlere polis işkencesi

Müzisyen Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren gençlere polis işkencesi


Artı Gerçek – İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, dün akşam saat 19.00 sıralarında Mehmet Caymaz isimli kişi rıhtımda şarkı söyleyen 30 yaşındaki müzisyen Cihan Aymaz’ı, istediği şarkıyı çalmadığı bahanesiyle bıçaklayarak öldürdü. Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren iki genç, polis işkencesine uğradı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; Aymaz’ın katledildiği yerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) aynı gün protesto eylemi düzenledi. Eyleme katılan ve Aymaz’ın katledilmesine tepki gösteren Aydın Koçuk ve Mehmet İkto adlı gençler, protesto eylemi ardından gözaltına alındı. Rıhtım Karakolu’na götürülen Koçuk ve İkto, burada polisin işkence, küfür ve hakaretlerine maruz kaldı. Burada saatlerce işkence gören gençler, polise “mukavemet etmek” iddiasıyla Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Koçuk ve İkto, daha sonra serbest bırakıldı.

Koçuk ve İkto’nun avukatı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Müslüm Kocaoğlu, polislerin Koçuk ve İkto’nun kendilerini darp ettiğine dair rapor düzenlediklerini ifade etti. Kocaoğlu, müvekkillerinin kendilerini darp eden polislerin teşhis ettiğini ve soruşturma dosyasında polis Ercan Bulut ve Kemal Aslan’ın şüpheli olarak yer aldığını paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Müzisyen Cihan Aymaz, “Ölürüm Türkiyem” şarkısını söylemesini isteyen ırkçı saldırgan Mehmet Caymaz’ın talebini reddetmesi üzerine Kadıköy’de 3 Mayıs’ta saldırıya uğramıştı. Aymaz, saldırıda yaşamını yitirdi. Irkçı saldırgan Caymaz ise, polis tarafından gözaltına alınmıştı. Kadıköy Rıhtım Karakolu’na götürülen Caymaz, savcılık ifadesi için Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmişti. Caymaz, savcılıkta Aymaz’dan şarkı çalmalarını istediğini ancak Aymaz’ın ve beraberindekilerin bu talebi reddettiğini kabul etmişti. Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Caymaz, ırkçı saldırı yerine “kasten öldürme” iddiasıyla tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version