Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Millet İttifakı İstanbul mitingi: Liderler halka sesleniyor


Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan mitinginin ardından Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen İstanbul mitingine katıldı.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan mitinginin ardından Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen İstanbul mitingine katıldı.

Mitinge ittifakın beş parti liderinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. 

Mitingin ilk konuşmasını yapan Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu tüm kesimlerin sorunlarını çözmek için iktidara geleceklerini söyledi. Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar özetle şu şekilde:

“Herkesin dert babası olacağız. Her kesimin problemlerini çözeceğiz. Türkiye’yi bir bütün olarak görüyoruz. Her bölge bizim derdimiz. 11 ilimiz yerle bir oldu. Bugünkü başkanlık sisteminden dolayı iktidar iki gün gecikmeli müdahale edebildi. Bu yüzden de bu iktidar mutlaka değişmesi gereken bir yapı haline geldi. Bütün dertler sıralandı. Adalet başta olmak üzere her konuya el atacağız. Sanayide devrim yapacağız. İhtiyaç neredeyse orada gidereceğiz. Ülkenin her yerinde yatırımlar gerçekleşecek. Her ilde yaşayan insan karnını kendi ilinde doyursun istiyoruz. Gündelik taleplere uyarak problemler çözülemez. Plansız ne yaparsanız yapın emeğiniz boşa gider. 14 Mayıs için sizden bir taahhüt istiyorum. Yetkiyi millet ittifakına verirseniz gelecek sene bu mevsimde bir araya gelirsek problemlerinizin büyük bir kısmının çözüldüğünü göreceğiz. Var mısınız? Sizden taahhüt istiyorum. İnşallah ülkemizin bugünkü sıkıntılardan kurtulacağı günleri birlikte ulaşacağız”. 

“14 Mayıs’tan sonra hukukun üstünlüğü yerini bulacak ve hukuk adil işleyecek”

Karamollaoğlu’nun ardından mikrofona gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Seçime gidiyoruz. Nasıl bir seçim olduğunu anlamadık. İktidar tank tüfek gösteriyor seçim mi yapıyoruz savaş mı yapıyoruz belli değil” dedi. Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu eserler bizim ama halk pahalılık, enflasyon, uyuşturucu, mülteci gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Ama bu konuların tartışılmasını, sorunların görülmemesini istiyorlar. Biz bunu Ankara’da ve İstanbul’da gördük. ‘İstanbul düşerse Kudüs, Mekke düşer’ dediler. İstanbul düştü ama her şey çok güzel oldu. Dolayısıyla gerçeklerin bu seçimde konuşulmasını istemiyorlar iftiralar atıyorlar. 16 katrilyonluk Ankapark dosyası bekliyor. Bunlar konuşulmasın diye iftira atıyorlar. 14 Mayıs’tan sonra hukukun üstünlüğü yerini bulacak ve hukuk adil işleyecek. 6 genel başkan yan yana geldi. Buluştular ve uzlaştılar. Millet İttifakı’ndaki 6’lı parti uzlaşmış bir araya gelmiş. Öbür taraftakiler ise bir garip. ‘HüdaPar ittifakta değil’ diyorlar. Seçime girerken mevsimlik milliyetçilik ve muhafazakarlığınızı reddediyoruz. 21 yıldır 10 yaşındaki çocuklar 30 yaşına geldi başkasını görmedi. Belediyeler gibi Türkiye’de de bu fırsat verirlerse ülke nasıl yönetilirmiş göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı son twitinde herkesi kucaklayan bir mesaj atınca çok şaşırdık. Onun ağzından böyle şefkatli bir cümle kurmamışlardı. Ama sonrasında hepimizi sandıkta mezara gömeceğini söyledi. Eh ne diyelim. Bizim tatlı dilli herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanına gençleri azarlamayan onları dinleyen, onlardan akıl alan ve en iyiyi hak ettiklerini düşünen ve bu kez halkı için de böyle düşüne bir anlayışla sandığa gidiyoruz ve birleşe birleşe kazanıyoruz. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra nasıl belediyelerle huzur geldiyse inşallah ülkemiz için de 14 Mayıs’ta kin, nefret tohumları ortadan kalkacak, mutluluk ve refah ve hoşgörü gelecek.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul mitingleri TR’nin tarihini değiştirmiştir. Bu buluşma da yıllar sonra arkadaşlarınıza anlattıklarınızda gelmeyenler keşke ben de orada olabilseydim diyecekler. Bu tablo Türkiye’nin değiştirdiğini gösteriyor. Aramızda kalsın kazanıyoruz. Türkiye kazanıyor millet kazanıyor. Birbirimizi kardeşliğimizi geleceğimizi, barışı sevgiyi kazanıyoruz. O yüzden bugün başka bir zaman. Bugün Türkiye tarihinin unutulmaz 6 mayıslarından birini yaşıyoruz. 6 mayıs 2019’da bir yargı darbesi ile karşı karşıya kalmıştık. Bu demokrasi tarihine o kara lekeyi vuranları yuhalayalım ki buna tekrar kimse cezaret edemesin. O gün seçimi iptal ettiler. Millet onlara öyle bir demokrasi tokadı attı ki tam bir Osmanlı tokadı oldu yerle bir etti. Milletin kararının önünde hiçbir şey olmadığını öğrendiler saygı gösterdiler. biz onlara tek tek oyları saymayı öğrettik. 20 haziranda 806 bin oy farkını millet onlara tek tek tek saydırdı. İşte 14 Mayıs’ta da milyonlarca oy farkını onlara tek tek saydırmaya hazır mıyız. milletin iradesine saygı duyulacak. İktidarı millete teslime edecekler” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version