Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Miçotakis: Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanından randevu isteyeceğim

Miçotakis: Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanından randevu isteyeceğim


Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bugün ülkedeki tüm ulusal televizyonlarda yaptığı konuşmada Türkiye’deki seçimler ve Yunanistan-Türkiye ilişkilerine dair sorulan soruyu da yanıtladı. Miçotakis yanıtında “Seçim sonucuyla ilgili herhangi bir tahminde bulunmayacağım, Türkiye’nin cumhurbaşkanı seçimi konusunda bir tercih belirtmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

‘KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN TEBRİK İÇİN ARAYACAĞIM’

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin Yunanistan politikasını değiştirmenin kolay olmadığına inanıyorum” diyen Miçotakis “Türkiye ‘Mavi Vatan’ doktrininde ısrar ettiği ölçüde zorluklar çıkacaktır. Son aylarda Türkiye’nin söyleminde ciddi bir gevşeme oldu. Bizi ayıran önemli bir fark, deniz bölgelerinin sınırlandırılması. Kim seçilirse seçilsin tebrik etmek için arayacağım ve önümüzdeki yıllarda ilişkilerimizin çerçevesini belirlemek için bir toplantı isteyeceğim. Dış politikanın temel çekirdeği olan merkezi siyasi tercihler değişmez. Umarım Türk-Yunan ilişkilerinin daha kalıcı bir şekilde gerilemesine yol açabilmemiz için uygun bir zemin bulunur” ifadelerine yer verdi.

‘HAZIRLIKLI OLMALIYIZ’

Yeni Demokrasi Partisi lideri Mitsotakis, Atina’nın Türkiye ile ile yaşanabilecek bir olaydan endişe duyup duymadığı sorusuna, da yanıt verdi. “Gerçek bir olay riski olduğunu düşünmüyorum ama hazırlıklı olmalıyız. Umarım Türkiye’de bugünkü seçimler, politikasını yansıtmak ve yeniden yaklaşmak için bir fırsat olur. Böyle bir jeopolitik istikrarsızlık olduğunda yarın ülkemizi kimin yöneteceği çok önemlidir. Vatandaşlar bizim yaptıklarımızla Aleksis Çipras hükümetinin yaptıklarını karşılaştırabilir” dedi. Yunanistan’da genel seçimler 21 Mayıs’ta yapılacak. (DIŞ HABERLER)4

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version